Plasman Sberbank MASTERS 2016

Plasman Sberbank MASTERS 2016

Plasman Sberbank MASTERS 2016

Završeni su svi turniri koji se boduju za Sberbank Masters 2016.  Masters se igra u Sarajevu krajem ovog mjeseca i još nije odlučeno da li će se igrati tri dana ili dva dana. Nekada se Masters igrao 4 dana, pa se igrao tri i zadnje dvije godine se igra dva dana.

Znamo da se za plasman u Masters boduju četiri turnira u organizaciji Golf Saveza Bosne i Hercegovine i to dva koja se igraju u Sarajevu i dva koja se igraju u Posušju. Za plasman je potrebno odigrati barem tri turnira, što u prevodu znači da barem jedan se mora igrati izvan matičnog igrališta.

Samo pet igrača igralo je sve turnire koji se boduju za Sberbank Masters: Samir Smajić, Zoran Palameta, Ogi Baroš, Tiho Parlov i Boštjan Selan, na čemu čestitamo.

U tom bodovanju između ovih pet igrača najbolji je Zoran Palameta sa 629 udaraca pa onda Samir Smajić sa 631 udarcem i Tiho Parlov sa 651 udarcem.

Po Pravilniku za Masters turnire, pravo učešća ima 16 golfera i 4 dame. Samo dvije dame će ove godine nastupiti u Mastersu i to ako se prijave Ljilja Srna i Edina Sudžuka koje nikada nisu pobjedile ovaj turnir i imaju jedinstvenu priliku da se nađu na velikom prelaznom peharu. Ako uzmemo da je prošle godine jedna dama igrala Masters onda je to napredak od 100% u odnosu na 2015. godinu što se tiče dama u Bosni i Hercegovini.

Kod gospode je skoro ista situacija kao prošle godine, samo dva igrača koja su zadovoljila Pravilnik neće igrati a ostalih 16 će nastupiti u Mastersu 2016. godine i to pod uslovom da se prijave na vrijeme.

Rezulate iz kvalifikacionih turnira možete pogledati OVDJE. U slučaju greške zbog kompleksnog obračuna molimo da u što kraćem roku žalbu prijavite na mail [email protected].

Svim učesnicima Sberbank Mastersa 2016. želimo dobru igru i neka najbolji pobjedi.

Share: