Objavljen raspis za ProAm 2017

Objavljen raspis za ProAm 2017

Objavljen raspis za ProAm 2017

BH PGA objavila je raspis za najveći golf turnir u Bosni i Hercegovini, 7. Sarajevski ProAm turnir 2017.

Kao i prošle godine očekuje se 14 profesionalnih golfera koji će zajedno sa 42 amaterska igrača nastupiti na ovom turniru.

Šta je novina u odnosu na prošlogodišnji ProAm?
Prvo, nagrade za amaterske igrače su znatno bolje. Za prvo ekipno mjesto plaćen je boravak u Savudriji od 4 dana sa 3 igre za kompletnu ekipu. Za najbolje amaterske igrače u bruttu i nettu nagrade su novi modeli Calaway driver i hybrid. Tu su još pokloni majice Greg Norman i loptice Calaway kao i pokloni od sponzora.

Profesionalni igrači MORAJU prijaviti minimalno 2 amaterska igrača, što je i uslov prijave. Novčani fond je isti kao i prošle godine.
Također, zadnji dan turnira će snimati tv kamere, a emisija će biti emitovana na BHT1. Tu su još mnogobrojni mediji koji će pratiti ovaj turnir, što će doprinijeti razvoju golfa u Bosni i Hercegovini.
Kako stvari stoje BH PGA zajedno sa Golf Savezom BiH i uz pomoć golf klubova organizuje najveći do sada ProAm. Na sarajevskom ProAm turniru se očekuju i nastupi najboljih bosansko-hercegovačkih golfera koji će zadnji vikend u 9 mjesecu pred tv kamerama pokazati svoje vještine.
Iz BH PGA očekuju pomoć od svih zaljubljenika u ovaj sport kako bi na najbolji mogući način predstavili ovaj sport kao igru solidarnosti, poštenja i poštovanja.

 

Portal www.bhgolf.ba će i ove godine posebnu pažnju kao i prostor na stranici posvetiti ProAm turniru u Sarajevu.
Amaterski igrači iz Bosne i Hercegovine se mogu prijaviti putem kartice HCP centra a ostale igrače koji nisu u članstvu Golf Saveza BiH prijavljuje pro igrač.

Do sada je prijavljeno 8 pro igrača i nekolicina amaterskih igrača.

Share: