SBERBANK BH MASTERS 2017.

SBERBANK BH MASTERS 2017.

SBERBANK BH MASTERS 2017.

U Sarajevu će ovaj vikend biti odigran tradicionalni BH Masters u golfu, gdje će igrati najbolji amaterski golferi Bosne i Hercegovine, koji su izborili plasman po novom Pravilniku o Mastersu.
Ako potvrde svoj dolazak do srijede 25.10.2017. godine na Sberbank BH Mastersu ćemo vidjeti igrače koji su izborili plasman a to su: Adnan SrnaAnita SelmanagićBahrudin ZjajoBoštjan SelanDavid WilsonDragan PalametaEdina Sudžuka, Ešref Salković, Goran RadonjićIgor BarošJasmin SelmanagićLjilja SrnaMario MandurićNedim ČehajićRobert MandurićSamir SmajićTiho ParlovŽarko RomićZoran Palameta.

Zbog povreda su svoju igru na ovom turniru otkazali Mahir Kadrić, koji ima najviše osvojenih Masters turnira, i Ognjen Baroš. 

Zbog otkazivanja ova dva golfera, u Sberbank Masters su se plasirali Ešref Salković (najbolje plasirani na President Kup-u i Boštjan Selan (najbolje plasirani na Amaterskom Prvenstvu BiH).

Izvlačenje grupa će se obaviti u Sarajevu u četvrtak u jutarnjim satima, a svi učesnici će startati sa 1. pozije, odnosno sa prve rupe. Tačno vrijeme starta prve grupe će se utvrditi u četvrtak 26.10.

Kao i obično vrijeme neće baš biti naklonjeno golferima, ali ipak se igra Masters i najboljim amaterskim golferima to neće predstavljati problem jer se odlučuje o najboljem amaterskom golferu u 2017. godini.

Molimo sve plasirane golfere da potvrde svoj nastup na Sberbank Mastersu 2017.

Share: