Kako početi?

Kako početi?

Objavljeno: Srijeda, 07.06.2017 godine

Igrač golfa, ne nužno ali po ne pisanom pravilu bi trebao biti član nekog golf kluba kako bi mogao doći u posjed golf iskaznice. Golf iskaznica je Vaša "legitimacija" u svijetu golfa. Tražiće je od Vas (ne uvijek) kada zaželite igrati na "pravom" golf igralištu a u njoj je obvezni sadržaj i Vaš HCP po kojem će Vas razvrstati u odgovarajuću grupu i odrediti, prema njemu, adekvatno vrijeme za početak igre (da čim manje ometate bolje od Vas).  

U Bosni i Hercegovini postoje 4 golf kluba čije su članske iskaznice priznate na većini terena u svijetu. Naravno da postoje tereni gdje samo mogu igrati članovi, ali su zaista rijetki. Međutim, da bi postali članovi klubova Sarajevo, Posušje, Krivaja ili Smreka, morate proći kratak kurs golfa i sa položenim ispitom predajete molbu klubu da vas učlani. Kurs i ispit završavate kod Profesionalnog učitelja i trenera sa licencom PGA (Proffesional Golf Association).

Naš savjet je da posjetite igrališta VF-a u Sarajevu, igralište Topala u Posušju, Forest Creek u Zavidovićima i što prije počnete duže ćete uživati u prekrasnoj igri i nezaboravnim druženjima.

Za početak vam je potrebna dobra volja. Kompletnu opremu za početak posjeduju u klubovima ili na igralištima. Nemojte samo doći u farmericama i sa visokim petama. Farmerice i T-majica su zabranjene na golfu.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi početaka golfa, organizacije kurseva možete kontaktirati na mail: info@bhgolf.ba

Podijeli
Prijatelji
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba