Golf meč Sarajevo - Željo

Golf meč Sarajevo - Željo

Golf meč Sarajevo - Željo

U Sarajevu će se sutra odigrati, drugi po redu, golf meč između simpatizera dva sarajevska nogometna kluba. Opet će golferi pokušati riješiti vječnu sarajevsku dilemu, tko je najbolji klub Sarajevo ili Željo.
Grad Sarajevo se uvijek djelilo na Sarajevo i Želju, na pitare i košpicare, na sunčanu i memli stranu, na raju i na papke...

U jednom dijelu prijeratnog Sarajeva dva najbolja prijatelja, kuma, imali su radnju do radnje, automehaničar i limar. Jedan je navijao za Sarajevo a drugi za Želju. Dogovorili su se da jedan drugom farbaju asfalt ispred radnje bojom kluba koji pobjedi. Uvijek je ulaz u radnje bio farban drugom bojom. Ni jedan ni drugi NIKADA nisu vidjeli boju svoga omiljenog kluba ispred svoje radnje. I tako 20 godina. U zabavi i veselju. Nikome nije smetalo. Trpilo se. Jure i Duško.

Ove godine sjajnim spektaklom Željo je obilježio 100 godina od osnivanja. Golemo. Kako stvari stoje golferi navijači Sarajeva neće doći na golf megdan sa poklonom nego će pokušati nastaviti tradiciju. Golferi navijači Želje pamte prošlogodišnji poraz od golfera simpatizera Sarajeva. Rezultat je bio 10:3, bez neriješenog rezultata.

Šta možemo očekivati ove godine, ovog četvrtka, na prelijepom sarajevskom golf terenu? Zabavu, druženje i opuštenu atmosferu. Ako neko bude tražio više ...uzalud.
Za simpatizere Sarajeva su se prijavili: Dejan, Samir Smajić, Asim Omanić, Igor Baroš, Asim Selmanagić, Željko Ler, Gordan Miralem, Mirza Kapetanović, Midhat Kulo, Izo Tankić, Nadan Šaran, Jusuf Šabanović, Alen Pilav, Dženana Šaran, Azra Spahić, Dal Smajić...

Za Želju: Feđa Selmanagić, Jasmin S. ,Nedim Čehajić, Adnan Srna, Albin Pelak, Samir Tataragić, Eniz Spahić, Ferid Šuškić, Dženan Selmanagić, Tarik Kurbegović, Kan Bizović, Alma Mekić- Tataragić, Edina Sudžuka.

U najavi je bilo da će pojačati ekipu Želje i Tihomir Parlov i Mladen Mušura, pa ćemo sačekati konačnu prijavu kako bi se znalo tko s kim igra za boje svoga omiljenog kluba.

Tenzije na grupama se polako podižu a sutra u 19 sati, ako ne i ranije saznat ćemo pobjednika golf duela Sarajevo - Željo.

Navijačima i simpatizerima Želje u ime svih dobronamjernih golfera čestitamo 100 godina kluba.

Share: