Uroš Gregorič: obrazovanje, rad i disciplina

Uroš Gregorič: obrazovanje, rad i disciplina

Uroš Gregorič: obrazovanje, rad i disciplina

U Sarajevu se svakodnevno radi na edukaciji novih trenera po IGF programu. Hladno vrijeme nije moglo mnogo uticati na polaznike seminara u traženju novih momenata u golf igri. Sjajni Uroš Gregorič, član PGA Slovenije metodično je nastavio obrazovati naše buduće trenere u golfu. Miran, staložen i vrhunski obrazovan, pun energije i snage Uroš je strpljivo vodio školu potencirajući uglavnom motoriku kod mladih koji imaju dosta problema sa koordinacijom pokreta zbog modernog načina života.

"Djeca su previše za računarima, zbog toga, mi treneri imamo mnogo drugog posla osim golf tehnike" govorio je Uroš.

Na seminaru su budući treneri iz Sarajeva, Zavidovića i GK Smreka. Nažalost, nije bilo najavljenih trenera iz Posušja ali se nadamo da će u budućnosti golf BiH dobiti priliku da ponovi seminar za Level 1 po IGF-u.

Odmah je počelo razmišljanje da se neke zemlje udruže u organizaciji seminara za trenere level 2 ali ćemo sačekati izvjesno vrijeme.

Uroš je rekao da imamo sjajnu ekipu na čelu sa Dejanom Šaranom koja bi mogla da iznese rad sa najmlađima u narednom periodu, što je veoma pohvalno.

Uroš i Dejan su mnogo razgovarali o mentorstvu što bi bilo zaista vrijedno za budućnost mladih golfera ali i golfa uopće. Ne smijemo zaboraviti da danas tri slovenke igraju LPGA Tour i da je to najveća zasluga upravo obrazovanju svih golfera u Sloveniji a na čelu tog obrazovanja stoji Uroš Gregorič. Ovdje se ne radi samo o obrazovanju trenera, nego i svih golfera ali i roditelja kada je golf u pitanju. Na seminaru se mnogo razgovaralo o odnosu roditelj - trener.

Sve u svemu, Bosna i Hercegovina je dobila najboljeg učitelja i potrebno je iskoristiti znanje koje je ponuđeno ovih dana u Sarajevu.

U nedelju će svi polaznici seminara imati praktično polaganje a poslije izvjesnog vremena kada se dostave izvještaji sa seminara, a naknadno će IGF dodijeliti diplome o završenom levelu 1.  Teka tada Golf Savez BiH može napraviti ugovore sa trenerima o radu u klubovima.

Licenca se obnavlja svake godine, baš kao i PGA licenca.

Još jednom da se zahvalimo OK BiH, GS BiH i PGA BiH na pomoći pri organizaciji ovog velikog projekta.

Share: