Završen seminar za trenere

Završen seminar za trenere

Završen seminar za trenere

U Sarajevu u odličnoj atmosferi, završen je prvi u svijetu seminar za trenere pod pokroviteljstvom International Golf Federation. Sve pohvale nam dolaze i za organizaciju ali i za ekipu koja je učestvovala na seminaru. Potencijala ima mnogo. Nažalost na seminaru nisu bili članovi iz GK Posušje, što bi mnogo značilo za dalji razvoj, ali ...
Ideja je počela na incijativu predsjednika GK Sarajevo, Seada Balića koja je podržana od strane predsjednika GS BiH, Jasmina Selmanagića i predsjednika PGA BiH  Dejana Šarana kao i OK BiH Tada se uključuje Generalni sekretar Tarik Kurbegović koji je maestralno odradio veći dio posla. Na jedan naizgled nemoguć način povezao je sve golf faktore u svijetu i na kraju smo imali vrhunski seminar. Samo je nedostajao u ovoj organizaciji USGA.
Sada svi učesnici seminara sa nestrpljenjem očekuju izvještaj od Uroša Gregoriča i IGF-a kako bi znali da li su uspješno završili seminar i koje su obaveze u budućnosti.

Na kraju je Uroš poslao dopis kojim veoma pozitivno ocjenjuje dosadašnji rad na razvoju golfa i sjajnu organizaciju Golf Saveza koji zajedno sa klubovima Sarajevo i Krivaja daju podršku PGA BiH u daljem radu. Pored podrške Saveza i klubova istakao je nevjerovatnu podršku golf terena u Sarajevu i Zavidovićima za rad sa mladima.

Prema njegovim riječima, golf u BiH ima odlične trenere, odličnu organizaciju, odličnu povezanost Saveza i golf terena i da je zatečen nivoem načina rada. Stalno je napominjao  edukaciju kako trenera tako i svih golfera (i mladih i onih iskusnijih) i da treba učiniti maksimalne napore kako bi ta edukacija bila još kvalitetnija.

Poslije izvještaja od strane IGF-a, PGA BiH će napraviti sastanak sa svim trenerima i dostaviti smjernice za rad u 2022. godini.

Na kraju nam ostaje da se zahvalimo svim navedenim osobama koji su odvojili svoje vrijeme kako bi pomogli da ovaj seminar ima glavu i rep, a posebno se u ime svih dobronamjernih golfera, sadašnjih i budućih, zahvaljujemo Golf igralištu "VF" u Sarajevu na korištenju kako vanjskog tako i unutrašnjeg prostora i to bez naknade.

Spisak novih trenera u BiH ćemo objaviti poslije izvještaja. 

Share: