Nastupi bh golfera

Nastupi bh golfera

Objavljeno: Srijeda, 24.05.2017 godine

Protekli vikend bilo je burno s obzirom na međunarodne nastupe bh golfera ali i na nastupe golfera u Posušju i Zavidovićima.

Prije svega bh golferi su igrali Amatersko Prvenstvo Crne Gore u Žablju (Novi Sad) a Sebastijan Ajster i Dejan Šaran članovi BH PGA su nastupili na PGA SLO Touru u Ljubljani na igralištu Diners. Golferi iz Posušja i Zavidovića su odigrali Ligu matičnih klubova.

Goran Radonjić (član GK Sarajevo) i Slobodanka Šćekić iz golf kluba Knjaginja Milica, odbranili su naslove državnih prvaka na dvodnevnom turniru koji je odrzan 20. i 21. maja u Žablju kod Novog Sada. Članica  golf kluba iz Tivta Silvana Lučić, osvojila je drugo mjesto u konkurenciji dama, dok su njene klupske kolege Slavoljub Šćekić i Risto Lučić zauzeli drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji. Šćekićeva je proglašena i za ukupnog pobjednika u konkurenciji dama, dok je Slobodan Lainović iz Novog Sada ukupni pobjednik u konkurenciji muških golfera.
Dvodnevni turnir Montenegro Open i Montenegro Championship, koji je okupio više od četrdeset golfera iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, i nekoliko stranih diplomata, otvorio je crnogorski konzul u Srbiji Miodrag Kankaraš.

Od naših golfera još su nastupili Tiho Parlov (4 mjesto), Mario Perić (3 mjesto netto), Dragan Baban, David Wilson, Ognjen Baroš i Lela Baroš.

Članovi PGA, Dejan i Sebastjan, su nastupili na drugom kolu PGA SLO Touru u Ljubljani. Sebastjan je bio najbolji odigravši -1 dok je Dejan bio najlošiji odigravši 90 udaraca.

U Posušju je odigrano 3. Kolo klubske lige i najboljii je bio Robert Mandurić sa 31 brutto poenom.
U Zavidovićima je također odigrano 3.kolo klubske lige i najbolji je bio Haris Đerzić sa 15 brutto poena koliko je imao i Samir Bešlija.

Golfere ovaj vikend očekuje President Cup u Sarajevu koji se boduje za Masters 2017 godine i očekujemo veliki broj učesnika.

Čestitamo Goranu Radonjiću na odbrani titule, Mariu Periću na igri u Novom Sadu i Sebastianu koji je opet dokazao da je jedan od najboljih igrača golfa u regiji.

Podijeli
Prijatelji
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba