Odlični Tihomir Parlov

Odlični Tihomir Parlov

Objavljeno: Ponedeljak, 29.05.2017 godine

Na izuzetno uređenom golf terenu u Sarajevu odigran je prvi turnir iz serije Masters turnira u organizaciji Golf Saveza Bosne i Hercegovine. Učestvovalo je 32 igrača iz klubova Sarajevo, Posušje, Hercegovina i Krivaja.

U dva dana igre najviše je pokazao Tiho Parlov član GK Posušje odigravši  ukupno 151 udarac (73,78). Zanimljivo je da je prošlogodišnji osvajač ovog turnira Samir Smajić također igrao 151 udarac.

Drugo mjesto osvojio je Zoran Palameta iz GK Hercegovina sa 154 udarca (75,79) dok je treće mjesto osvojio Mahir Kadrić sa 155 udaraca (79,76).

Kod dama najbolja je bila Ljilja Srna sa 214 udaraca.

Na turniru je učestvovao i Dejan Šaran, član PGA koji je drugog dana do 15 rupe igrao -1, ali zbog nedostatka snage i koncentracije na zadnjim rupama rezultat nije na kraju kakav smo priželkivali.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik Golf saveza BiH, Jasmin Selmanagić koji je najavio novi način bodovanja za Sberbank Masters 2017.
O čemu se zapravo radi.

Svi pobjednici Masters turnira direktno su plasirani u Sberbank Masters 2017 a to su: Mahir Kadrić, Jasmin Selmanagić, Samir Smajić, Nedim Čehajić i Tihomir Parlov. Na President Cup-u su se plasirali Zoran Palameta i Goran Radonjić, što je 7 učesnika.

Na Posušje Openu koje se igra 10. i 11.06. dobit ćemo još dva učesnika kao i na KUP-u BiH. Ostale učesnike Sberbank Mastersa dobit ćemo od najbolje plasiranih na Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Ostaje samo dilema da li će Golf Savez Bosne i Hercegovine dozvoliti Dejanu Šaranu kao pobjedniku Mastersa da igra ovaj turnir što bi dodatno podiglo kvalitetu Masters turnira. Prema prijedlogu učestvovat će 15 golfera i 3 dame, ali tačan broj još nije definiran.

Sve u svemu, čestitke najboljima na 5. President Cup-u BiH.

Podijeli
Prijatelji
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba