Uzbudljiv "Posušje Open 2017."

Uzbudljiv "Posušje Open 2017."

Uzbudljiv "Posušje Open 2017."

Na golf terenu Topala ovaj vikend odigran je tradicionalni golf turnir pod nazivom "Posušje Open 2017", turnir iz serije turnira koji se boduju za Sberbank Masters 2017. Učestvovalo je 30 igrača (prošle godine 22 učesnika) članova golf klubova iz Posušja, Mostara, Sarajeva i Splita.

Poslije dva dana veoma uzbudljive igre, na odlično pripremljenom terenu najbolji je bio prošlogodišnji pobjednik Zoran Palameta sa rezultatom od 131 udarac (dva manje nego prošle godine). Zoran je prvi dan odigrao 66 udaraca dok je drugog dana odigrao 65 udaraca. Samo jedan udarac nedostajao je drugoplasiranom Goranu Radonjiću da osvoji ovaj turnir. Odigravši 132 udarca (66,66) Goranu je bilo dovoljno za drugo mjesto. Goranu Radonjiću nedostajao je jedan udarac da pobjedi na Topali ovaj vikend ali i za jedan udarac je bio bolji o Tihomira Parlova koji je odigrao 133 udarca (66,67).

Vodeći poslije prvog dana Mario Mandurić (64) nije izdržao pritisak pa je drugog dana odigrao 74 udarca što mu je bilo dovoljno za 5 mjesto, ali i plasman u Sberbank Masters 2017. Pored Maria Mandurića i četvrtoplasirani Robert Mandurić je obezbjedio plasman u Masters 2017 godine.

Kada smo kod muških učesnika golfa da spomenemo i sjajnu igru novajlije na golf terenima, Ognjena Džinića člana GK Sarajevo. Nastupivši na svom prvom zvaničnom turniru sjajnom igrom u ova dva dana, Ognjen je spustio HCP za 7,5 poena, što naravno donosi ubjedljivo prvo mjesto u netto obračunu. Ognjen je imao 87 poena u dva dana igre na Topali. Drugo mjesto u nettu je osvojio Ivan Lončar sa 73 poena dok je treće mjesto zauzeo Veljko Lončar sa 71 poenom.

Da čestitamo i jedinoj dami na turniru Ljilji Srna, prije svega na učešću ali i na izvanrednoj partiji prvog dana. Ljilja je prvog dana igre odigrala sjajnih 74 udarca, što joj je omogućilo spuštanje HCP-a za odličnih 3,5 poena.

Nagrade najboljima uručio je Veljko Lončar predsjednik GK Posušje.

Slijedeći turnir koji se boduje za Masters po rasporedu je 26.08. također na Topali u Posušju, gdje ćemo dobiti nova dva učesnika Sberbank Mastersa.

Poslije ovog turnira možemo samo konstatovati da golferi iz Posušja postaju najbolji golferi u BiH, jer ne dozvoljavaju u 2017 godini golferima iz ostalih klubova da osvoje prvo mjesto na turnirima koji se boduju za Masters.

Šta li će biti u Sarajevu kada se budu igrala zadnja dva kola Lige BiH?

Čestitke najboljima a naročito Zoranu Palameti na odbrani naslova, Ognjenu Džiniću na sjajnoj igri ovog vikenda i Ljilji Srni na učešću i igri.

I naravno članovima GK Posušje na još jednom odlično organiziranom turniru.

 

 

 

 

 

Share: