U Sarajevu se odlučuje o klupskom Prvaku BiH

U Sarajevu se odlučuje o klupskom Prvaku BiH

Objavljeno: Srijeda, 05.07.2017 godine

Ovaj vikend na sarajevskom golf igralištu održat će se 5. i 6. kolo klupske lige Bosne i Hercegovine u golfu, odnosno zadnja dva odlučujuća kola.
Tradicionalno prva dva kola se igraju u Posušju a ove godine su u programu takmičenja bila i dva kola koja su se igrala na golf igralištu u Zavidovićima, dok se zadnja dva kola igraju u Sarajevu. Tako je i ove godine.
Ove godine možemo utvrditi da je Liga najkvalitetnija i po organizaciji ali i po rezultatima.  Također tu su i partije na tri igrališta u Bosni i Hercegovini što garantuje da će najkvalitetniji klub osvojiti ovu ligu.


Rezultatski, nikada nije bilo tako neizvjesno. Vodi ekipa Posušja sa 531 udarcem dok je na drugom mjestu ekipa Sarajeva sa 535 udaraca. Golferi bi rekli da i nije neka prednost s obzirom da se igra dva dana i da ipak postoji prednost domaćeg terena. Ako tako pogledamo prednost ima ekipa Sarajeva.
S druge strane ekipa Posušja je pojačana sa povratnikom na golf terene Žarkom Romićem koji ima dovoljno iskustva da učini i blagu prevagu. Također golferi iz Sarajeva su uglavnom na odmorima i nisu baš čestito trenirali zadnjih 20 tak dana što i nije mali period, dok su golferi iz Posušja pokazali da su u odličnoj formi barem što se tiče rezultata na zadnjim turnirima u Posušju. Prema tome, prednost imaju i golferi iz Posušja ali i golferi iz Sarajeva.


Da ne zaboravimo ni ekipu Posušja 2 koja ima zaostatak od 14 udaraca za vodećom ekipom, što može biti i mali zaostatak ako pogledamo ranije godine.
Sačekat ćemo subotu kada starta 5. kolo Lige Bosne i Hercegovine u Sarajevu, pa ćemo znati nešto više a u nedjelju kada se igra zadnje kolo Klupske Lige Bosne i Hercegovine definitivno ćemo dobiti Prvaka BiH ali i novi rekord.
Napominjemo da je rok za prijavu srijeda nakon čega će se objaviti raspored igre.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba