Igor B. I Asim Ćiro S. za historiju

Igor B. I Asim Ćiro S. za historiju

Objavljeno: Ponedeljak, 11.09.2017 godine

U Zavidovićima je i zvanično otvoren golf teren „Forest Creek“.

Svi su se golferi složili - prekarasan ambijent, mali golf teren sa velikom energijom u zraku i dobri domaćini. Članovi GK Krivaja su se potrudili da prvi Zavidovići Open protekne u najboljem redu. I zaista je bilo tako.
Ovaj turnir će se pamtiti po mnogo čemu.

Prije svega po Hole in one (iz prve u rupu) koji je napravio Asim Selmanagić – Ćiro na 4. rupi. Prvi  Hole In One na golf terenu u Zavidovićima, bilo da se radi o turniru ili ne.
Zašto smo u uvodu spomenuli neku čudnu energiju ovog golf terena?
Prvi pobjednik, prvog turnira na zvaničnom otvaranju golf igrališta je Igor Baroš koji je odigrao 33 brutto poena. Dva golfera koja imaju preko 70 godina su dokazala da je golf igra za svakoga bez obzira na godine, pol, vjeru, rasu...
To može da se desi samo na golf terenima i to na terenu koji ima neku svoju čudnu pozitivnu energiju.
Da ne zaboravimo i ostale golfere koji su igrali dosta dobro na ovom turniru. Prije svega Samira Smajića koji je imao isti broj poena kao i Igor Baroš i osvojio 2 mjesto. Treći je bio najmlađi učesnik turnira Robert Mandurić, član GK Posušje, sa 32 poena.
Dvije dame su učestvovale na ovom turniru Anita Selmanagić i Edina Sudžuka. Bolja je bila Anita koja je imala odličnih 27 brutto poena.
U netto obračunu najbolji su bili domaći golferi. Prvo mjesto zauzeo je Dinko Tursić sa 45 poena. Drugo mjesto osvojio je Samir Bešlija sa 39 poena, dok je treće mjesto zauzeo Fadil Omerspahić sa 37 poena.
Da spomenemo i nastup članova GK Smreka iz Republike Srpske. Na turniru su učestvovali Sanjin Radonja i Nebojša Soldat. Ovo je Nebojši bio prvi turnir a u budućnosti očekujemo i organizaciju golf turnira na terenu GK Smreka.
Prije proglašenja pobjednika osnivač GK Krivaja i vlasnik golf terena „Forest Creek“ Ferid Mujanović u znak zahvalnosti i ogroman doprinos u nastajanju ove velike priče, uručio je umjetničko djelo tj. sliku predsjedniku Golf Saveza Bosne i Hercegovine Jasminu Selmanagiću na kojoj je Jasmin u karakterističnom golf potezu u ambijentu golf igrališta u Zavidovićima.
Na kraju je Kemal Mrahorović, član GK Krivaja upriličio vatromet i golf teren „Forest Creek“ je i zvanično otvoren za sve ljude dobre volje.
Na kraju da se izvinemo najboljima na ovom turniru jer objavljujemo fotografiju tri osnivača golf terena u Sarajevu, Posušju i Zavidovićima a to su Jasmin Selmanagić, Ivan Mandurić i Ferid Mujanović. Možemo samo reći ovim velikim imenima HVALA u ime golf igre, u ime golfera koji se brzo upoznaju i druže na ovim terenima ali i dogovore neki posao između kompanija koje vode.
Čestitamo svima koji su učestvovali, organizovali ovaj historijski turnir a naročito dedama Igoru Barošu i Asimu Selmanagiću – Ćiri.

Veliki respekt za članove GK Krivaja.

Podijeli
Prijatelji
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba