Objavljeni svi značajni turniri

Objavljeni svi značajni turniri

Objavljeno: Utorak, 27.02.2018 godine

Golf Savez BiH, BH PGA kao i golf klubovi su objavili rasporede turnira za 2018. godinu. Kako stvari stoje, ima puno više golf turnira nego u 2017. godini. Novina je Otvoreno Prvenstvo GK Posušje koje će se igrati u Zagrebu na natjecateljskom igralištu u terminu 26.05.2018. godine.

Kada pogledamo 2017. godinu u takmičarskom dijelu, najbolje rezultate su postigli članovi GK Posušje, dok je u organizacionom radu najviše uradio GK Krivaja.
Golferi iz Posušja su osvojili Ligu BiH a njihovi članovi su pobjedili na svim značajnim turnirima: President Cup, Posušje Open, KUP BiH, Prvenstvo BiH kao i Masters BiH na čemu posebno čestitamo.

Kada je riječ o mladima, jedino BH PGA pokušava da organizuje najmlađe da igraju golf dok su golf klubovi još uvijek indolentni po tom pitanju. Još uvijek nemamo koncepciju razvoja golfa kao sporta kod najmlađih, a i pokušaji ostaju na razini individualnosti.

Šta nas očekuje u 2018. godini?
Prije svega Izborna Skupština GK Sarajevo, najbrojnijeg golf kluba u BiH, ali i najstarijeg  golf kluba koji bi trebao da bude temelj razvoja golfa u BiH.
Pored Izborne Skupštine GK Sarajevo, očekuje nas i Redovna  Skupština Golf Saveza Bosne i Hercegovine kao i dalji rad na uspostavljanju sistema obrazovanja PGA, odnosno učitelja golfa.
Nažalost, još uvijek nemamo reprenzentativne selekcije i ne koristimo članstvo u EGA za dalji razvoj golfa.
Po još ne zvaničnim informacijama, u Bosni i Hercegovini će se u 2018. godini početi graditi 3 golf terena sa 18 rupa. Ni Golf Savez BiH ni BH PGA kao ni golf klubovi nisu dobili ni jedan zvanični dopis o gore navedenim aktivnostima izgradnje golf terena u BiH ali kako se kaže „gdje ima dima, ima i vatre“.
A naša realnost je slijedeća:
- obnova puta prema golf igralištu Topala u Posušju i izgradnja prvog para 5 u BiH
- izgradnja nove dvije rupe na igralištu u Zavidovićima
- organizacija prvog prvenstva BiH za najmlađe u Sarajevu ili Zavidovićima ili Posušju.
- Organizacija prvog turnira GK Smreka
- druženje i poneka dobra partija golfa na turnirima koji su na rasporedu GS BiH.
- druženje i organizacija golf ruta izvan BiH.

Svim golferima želimo DOBRU IGRU u 2018. da se dobro druže, uživaju i zabavljaju na golf terenima.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba