Održana Skupština GK Krivaja

Održana Skupština GK Krivaja

Objavljeno: Ponedeljak, 19.03.2018 godine

U subotu u Zenici u hotelu Dubrovnik  održana je Redovna Skupština GK Krivaja iz Zavidovića. Prisustvovala je većina članova koji su usvojili sve tačke zacrtanog dnevnog reda. Skupštini su se pored ostalih kao gosti  obratili predsjednik GK Sarajevo Bahrudin Zjajo i predsjednik BH PGA Dejan Šaran. Skupština je usvojila i izmjene Statuta kluba i članovi su konstatovali da je 2017. godina bila jako uspješna za GK Krivaja.


Po završetku Redovne Skupšine predsjednik i osnivač GK Krivaja Ferid Mujanović uručio je plakete prvim Počasnim članovima GK Krivaja. Prvu plaketu Počasnog člana dobio je Jasmin Selmanagić, predsjednik Golf Saveza BiH koji je nesebično pomagao u razvoju i utemeljenju kluba.
Drugu plaketu dobio je Dejan Šaran za doprinos razvoju kluba, dok je treću plaketu dobio Asim Selmanagić Ćiro jer su mnogi golferi iz ZAvidovića upravo iz Ćirine knjige pravila upoznavali se sa golf igrom. Navedeno je da je Ćiro napravio i prvi zvanični Hole in One na golf igralištu Forest Creek.

Nakon dodjele plaketa za prve počasne članove kluba, Dejan Šaran je uručio predsjedniku GK Krivaja Feridu Mujanoviću specijalno urađenu knjigu članova u kojoj su upisani svi dosadašnji članovi GK Krivaja, naglasivši da je najvažnije imati tradiciju i poštovati istu.


Prema viđenom, budućnost golfa u Zavidovićima je na pravom putu. Članovi Krivaje su spremni za dalje izazove organizacije kluba u budućnosti, a već su najavili i proširenje terena na 9 rupa. Prvi dio i to onaj najbitniji je da je zemlja za proširenje kupljena i sada se čeka samo bolje vrijeme za početak radova na proširenju postojećeg golf terena.  

Na kraju možemo samo da čestitamo vrijednim članovima GK Krivaja na 5 godina postojanja u nadi da će u skoroj budućnosti proširiti golf teren ali i broj članova, naročito djece.

Čestitke od golfera Bosne i Hercegovine na ovom jubileju, a kako stvari stoje
golf sezona 2018. može da počne.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba