Tiho Parlov osvojio Grad Sarajevo

Tiho Parlov osvojio Grad Sarajevo

Objavljeno: Utorak, 10.04.2018 godine

Zvanično je otvorena sezona golfa u Bosni i Hercegovini. Praksa kod golfera u Bosni i Hercegovini je da startaju sa Ligom BiH u Posušju ali ove godine sezonu počinjemo sa golf turnirom povodom Dana Grada Sarajeva.
Na turniru je učešće uzelo 24 golfera koji su po prekrasnom vremenu ali dota teškom golf terenu uživali na otvorenju sezone.

Najbolju partiju pružio je Tiho Parlov član GK Posušje koji je odigrao 22 brutto poena. Drugo mjesto osvojio je Asim Omanić sa 21 poenom dok je treće mjesto zauzeo Jasmin Selmanagić sa 20 poena.
U nettu kod gospode najbolji je bio Dražen Tomljenović sa 34 poena, dok je drugu poziciju zauzeo Boštjan Selan sa 33 poena.

Kod dama najbolja je bila Anita Selmanagić sa 11 poena, dok je netto nagradu osvojila Edina Sudžuka sa 26 poena.

Nagrade najboljima uručio je direktor turnira Dejan Šaran, član BH PGA koji se zahvalio svim učesnicima turnira ali i najvio Ligu BiH koja će se u Posušju sa nešto izmjenjenim pravilima.

Lijepo je bilo u Sarajevu, vidimo se u Posušju, sa ovom čuvenom pjesmom sa  zatvaranja Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine ali sa nešto izmjenjenim imenicama, možemo čestitati i golf terenu u Sarajevu na odlično pripremljenom terenu za ovo doba godine i BH PGA kao organizatoru golf turnira povodom Dana Grada Sarajeva ali i da najavimo LIGU BiH u Posušju.

Podijeli
Prijatelji
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba