Počinje Liga BiH u golfu

Počinje Liga BiH u golfu

Objavljeno: Srijeda, 11.04.2018 godine

Na golf igralištu Topala u Posušju, ovaj vikend će startati Liga Bosne i Hercegovine u golfu. Igrat će se prva dva kola a prema najavama očekujemo mnogo više uzbuđenja nego predhodnih godina. Vrijeme će biti idealno za igru a golf teren Topala je odlično pripremljen za ovo doba godine, tako da su stvoreni preduvjeti za golf vikend i početak turnira na golf terenu Topala u Posušju.

Ove 2018. godine su nešto i promjenjena Pravila Lige BiH. Najznačajnije je da ekipa može da broji 5 prijavljenih igrača ali isto tako je važno da se boduje 3 rezultata što je u odnosu na predhodne godine mala izmjena.

Ovaj prijedlog golf klubova iz Sarajeva i Posušja je odmah usvojen ali nažalost izgubit će se tradicija rezultata i rekordi Lige BiH.

Svi smatraju da je ovaj novi način bodovanja u cilju masovnijeg odaziva golfera na Ligi BiH i prijedlog je vrlo brzo dogovoren.

 

Prvo kolo će startati u 14 sati shotgun start, a odmah poslije završetka prvog kola domaćini će upriličiti druženje u klubskoj kući na samom igralištu.

 

Do sada je prijavljeno 10 ekipa, a očekujemo i nastup GK Smreka za koju će igrati Dejan Šaran, član PGA.

 

Dobru igru i druženje želimo svim učesnicima turnira u Posušju.

Podijeli
Prijatelji
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba