Rekord Mladena Mušure i vodstvo GK Posušje

Rekord Mladena Mušure i vodstvo GK Posušje

Objavljeno: Srijeda, 18.04.2018 godine

U Posušju na nikad boljem golf terenu Topala, barem kada se igra Liga Bosne i Hercegovine u golfu, odigrala su se prva dva kola Lige. Sjajna atmosfera, rekord po broju učesnika, odlična organizacija, dosta dobar teren pogodovali su da odlični Mladen Mušura izjednači rekord golf terena Topala i odigra 57 udaraca prvog dana Lige. Da spomenemo da je do sada jedini golfer na Topali koji je odigrao 57 udaraca Zoran Palameta.

Mladen je igrao u grupi sa rekorderom Palametom koji je odigrao golfersku "nulu" (imao je -1 do 14 rupe), našim proem Dejanom Šaranom +1 (imao -2 do 14 rupe) i pobjednikom Mastersa 2017. Tihom Parlovim koji nije imao svoj dan u ovoj historijskoj igri Mladena Mušure.

Pored sjajne runde golfa U Posušju je učestvovalo i 42 golfera koji su se podijelili u 12 ekipa.

Poslije prva dva kola u vodstvu je ekipa GK Posušje ali sa nikada manjom prednosti u odnosu na Sarajlije, "samo" 8 udaraca iako je u ekipi GK Posušje nastupio i jedan od rekordera golf igrališta Topala Mladen Mušura.

drugog dana igre Mladen je igrao jako loše +12, dok su Sarajlije odigrale dosta dobro, a naročito Jasmin Selmanagić koji je imao najbolji rezutat drugog dana , 63 udarca, što je Jasminov osobni rekord na Topali. Da spomenemo i odličnu partiju Dragana Palamete (GK Hercegovina Mostar) drugog dana kao i jako dobre runde Davida Wilsona (GK Sarajevo) jednog od najstarijih golfera na ovom takmičenju.

Prvog dana je i Bekim Zuferi (GK Krivaja Zavidovići) odigrao dobar golf s obzirom na iskustvo i hcp. Bekim je odigrao 71 udarac.

Nažalost, jedina "mrlja" u ovoj Ligi je da još nije zabilježen nastup GK Smreka iako je Dejan Šaran pristao da igra za njihov klub. Nadamo se da će se golferi iz GK Smreke pridružiti iduće godine ovom prestižnom takmičenju golfera u Bosni i Hercegovini, ali i Dalmaciji jer najbolji igrač iz Dalmacije nastupa za GK Posušje, što daje još veći kvalitet ovom takmičenju.

Čestitke Mladenu, Jasminu, Bekimu, Draganu, GK Posušje i GK Sarajevo.

Da ne zaboravimo i dugogodišnjeg rukovodioca Lige Dejana Šarana, ali i sve učesnike na fer i sportskom nadmetanju u jednoj zaista prijateljskom atmosferi.

U ostalom, na to smo naviknuli kada se radi o izvještajima iz Posušja.

Slijedeća dva kola se igraju u Zavidovićima u prelijepom ambijentu golf igrališta Forest Creek. Svi su dobrodošli.

Podijeli
Prijatelji
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba