Prvi pehar za Haruna

Prvi pehar za Haruna

Objavljeno: Ponedeljak, 23.04.2018 godine

U Sarajevu po prelijepom vremenu i odlično uređenom golf terenu, odigran je tradicionalni Proljetni turnir Golf Kluba Sarajevo. Učestvovalo je 22 golfera i golferice  uglavnom iz Sarajeva.

Najbolju partiju pružio je Samir Smajić koji je odigrao 24 bruto poena. Najbliži Samiru su Nedim Ćehajić sa 20 poena i Midhat Kulo sa 19 poena.

Možda je nabolji dio ovogodišnjeg Proljetnog turnira igra mladog Haruna Ćovčića, polaznika golf škole BH PGA. Harun je na prvom turniru smanjio svoj HCP za 1,5 poena ali najznačajnije je što je osvojio drugo mjesto u netu obračunu sa istim brojem poena kao i Dražen Tomljenović pobjednik u netu. Imali su po 39 poena.

Ovo je Harunu prvi pehar koji je osvojio na golf terenu a nadamo se da će u narednom periodu osvajati turnire u Bosni i Hercegovini, a posebno što će smanjivati prosjek godina učesnika na golf turnirima u Bosni i Hercegovini.
Prema najavama ove godine se očekuje još poneki nastup djece iz škole golfa na turnirima.

Treći u neto obračunu je Džemo Borovina sa 35 poena.

Dvije dame su nastupile na ovom turniru, Ljilja Srna i Mirjana Mirković. Uspješnija je bila Mirjana i zasluženo osvojila prvo mjesto na Proljetnom turniru.

Podijeli
Prijatelji
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba