U Sarajevu turnir VF-a

U Sarajevu turnir VF-a

Objavljeno: Četvrtak, 03.05.2018 godine

U subotu 5.05. odigrat će se turnir u golfu kompanije VF iz Sarajeva. Početak je zakazan za 12 sati a prijava je zatvorena zbog maksimalnog broja prijavljenih učesnika.

Svake godine na sarajevskom terenu se odigrava turnir kompanije po kojoj prvi golf teren u Bosni i Hercegovini i nosi ime. U stvari golf teren u Sarajevu je u vlasništvu ove velike firme na kojem su i nastali temelji današnjeg golfa u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovaj teren odigravajući partiju golfa su prošli mnogi dobri golferi, jako poznata imena što iz svijeta politike, medija, biznisa ali i bivši vrhunski sportaši, nosioci medalja na Balkanskom, Europskom, Svjetskom prvenstvu, pa čak su igrali i nosioci medalja na Olimpijskim igrama.

Na ovom terenu se igra i Prvenstvo BiH, Masters, ProAm .....

Na ovom terenu su između ostalih svoju golf karijeru počeli: Anita Selmanagić i Dejan Šaran prvi prvaci BiH u golfu, Mahir Kadrić, višestruki pobjednik Mastersa, Prvenstava BiH i mnogih turnira, Samir Smajić koji je osvojio sve što se može osvojiti u golfu pa i više, Ena Smajić sjajna mlada golferica sa uspjesima koji su za posebne knjige, a ne za jednog najavnog članka. Tu je i mlada mama Lamija Čehajić za koju smo sigurni da ni sama ne zna koliko je puta osvojila Prvenstvo, Masters i koji broj golf turnira. Svi su igrali Svjetsko Prvenstvo (osim Anite) i predstavljali BiH na raznim velikim međunarodnim turnirima, a počeli su u Sarajevu na golf terenu VF-a.

Ne smijemo zaboraviti Slovenca pa slobodno možemo reći Bosanca i Hercegovca Urbana Legata, prvog učitelja golfa u Sarajevu i Bosni i Hercegovini koji je postavljao temelje golf igre u BiH, sa mnogima koji nažalost nisu mogli stati u ovaj članak.

I na kraju ili na početku, kako god želite, ostaje nam ime JASMINA SELMANAGIĆA, utemeljitelja VF-a, ali i golfa u Bosni i Hercegovini i jednog od najboljih golfera Bosne i Hercegovine kada pogledamo prste jedne ruke. Bilo šta da kažemo... malo je. Samo ćemo reći ...... VELIKO HVALA .... u ime onih koji vole golf.

Ovo je turnir poštovanja, respekta, zahvalnosti, prijateljstva ... to je jasno svim učesnicima ovog turnira a i onima koji nisu mogli doći na ovaj turnir. Svima.

Malo nam je prostora u ovom članku da nabrajamo sve osobe koji su bili uz golf teren VF-a od početka pa do danas, ali smo sigurni da bi mnoge zaboravili zato smo spomenuli najbolje golfere i golferice kroz 18 godina golf igre u Sarajevu.

Subota u 12 sati, turnir VF-a, a poslije igre, proglašenje najboljih i zabava uz muziku i pjesmu.

ČESTITAMO.

Podijeli
Prijatelji
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba