Vučkići najbolji na turniru VF-a

Vučkići najbolji na turniru VF-a

Objavljeno: Nedelja, 06.05.2018 godine

U Sarajevu na golf terenu VF-a odigrao se turnir istoimene firme. Odlično uređen teren, dobar odziv golfera i dosta solidni rezultati, može biti kratki sažetak subotnjeg turnira u Sarajevu.

Domaćin kompanija VF se potrudila da nema kotizacije za učesnike a i da zabava poslije turnira bude duboko u noć sa sjajnim Blavorsima.

Kada pogledamo svaki golf turnir je suštinski jedna zabava i rekreacija za sve učesnike ali ipak neko je igrao najbolje i zasluženo pobjedio, jer ipak je riječ o turniru u nadmetanju.

Na turniru VF -a najbolji su bili bračni par iz BiH, koji živi u Švajcarskoj, Ermina i Merim Vučkić.

Merim je odigrao sjajnu rundu golfa i sa 29 poena zasluženo pobjedio na ovom, već tradicionalnom golf turniru. Čak je snizio svoj HCP za 1,8 poena na čemu posebno čestitamo.

Kod dama kao i kod gospode bilo je napeto do samog kraja igre. Posljednje dvije rupe su odlučile koja će od dvije dame, jedine učesnice ovog turnira, Anita Selmanagić ili Ermina Vučkić pobjediti na ovom turniru. Ermina je na 17 rupi napravila par što je u konačnici i donijelo prevagu u odnosu na Anitu. Ermina je odigrala 15 brutto poena dok je Anita skupila 14 bruto poena.

U netu, mladi Harun Čovćić, najmlađi učesnik ovog turnira nosi još jedan pehar sa turnira ali sada za prvo mjesto u netu. Harun je imao odličnih 50 poena i zasluženo osvojio prvo mjesto u neto obračunu. Tik uz Haruna je novopečeni golfer Kemal Stočanin koji je odigrao 49 poena a Mario Perić koji je pokazao odličnom igrom u Novom Sadu da je u izvrsnoj formi zauzeo je treće mjesto sa odličnih 45 poena.

Najbliži rupi je bila Ermina Vučkić koja je "smjestila" 9 metara udaljenosti od rupe. Zanimljivo je da su samo 3 golfera pogodili green prve rupe na sarajevskom golf terenu od 33 učesnika koliko je učestvovalo na turniru VF-a.

Najduži udarac izveo je David Wilson i zasluženo osvojio nagradu za Long drive.

Vrijedne nagrade najboljima uručili su Jasmin Selmanagić i Dejan Šaran zahvalivši se svim učesnicima ovog turnira.

Podijeli
Prijatelji
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba