Ubjedljivo vodstvo GK Posušje

Ubjedljivo vodstvo GK Posušje

Objavljeno: Ponedeljak, 14.05.2018 godine

U Zavidovićima na prekrasnom golf terenu „Forest Creek“ odigralo se 3. i 4. Kolo Lige Bosne i Hercegovine u golfu.
Odlična atmosfera i prijateljsko nadmetanje odlika su Lige BiH koja je poslije sjajne atmosfere u Posušju nastavljena i u Zavidovićima.
Članovi GK Posušje su povećali prednost na ekipu GK Sarajevo i sada prije završnih kola u Sarajevu imaju dosta veliku prednost od 19 udaraca.
Ekipa GK Posušje u sastavu: Tiho Parlov, Mladen Mušura, Ivan Lončar i Mario Perić i ova dva kola u Zavidovićima su odigrala timski i zasluženo ubjedljivo vode i kako stvari stoje neće dozvoliti da prelazni pehar ode iz Posušja.

Najveći doprinos ovom ubjedljivom vodstvu dao je Ivan Lončar koji je bio poslije dva dana najbolji igrač svog tima odigravši 132 udarca koliko je odigrao i Mladen Mušura. Tiho Parlov je odigrao 136 udaraca dok je Mario Perić odigrao 143 udarca na golf terenu u Zavidovićima.

Dosta solidne partije za GK Sarajevo su odigrali Jasmin Selmanagić (132) i Goran Radonjić (137), ali su podbacili Mahir Kadrić (140) i Igor Baroš (151).

Najbolje partije ovog vikenda su odigrali Zoran Palameta (125) i Dejan Šaran (128). Drugog dana igre Zoran Palameta je potvrdio rekord golf terena Forest Creek odigravši 61 udarac, na čemu posebno čestitamo.

Liga Bosne i Hercegovine 2018. će se tradicionalno završiti u Sarajevu 7. i 8.07. kada ćemo dobiti novog (starog) pobjednika Lige BiH.

Čestitamo članovima GK Posušje na odličnim rezultatima i Zoranu Palameti (GK Hercegovina) na sjajnoj igri u Zavidovićima

Podijeli
Prijatelji
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba