Lamija Prcić i Samir Smajić najbolji na President Cup-u

Lamija Prcić i Samir Smajić najbolji na President Cup-u

Objavljeno: Ponedeljak, 04.06.2018 godine

U Sarajevu na izuzetno uređenom golf terenu VF-a (slobodno možemo reći da golf teren nije nikada bio ovako uređen) odigrao se prvi turnir iz serije Masters turnira, President Cup.
Uobičajen broj igrača kada se radi o ovom turniru i dosta dobri rezultati kratak je rezime dvodnevne igre u Sarajevu.

Povratak Lamije Prcić poslije poroda obradovala je istinske ljubitelje ove igre i Lamija se vratila na golf teren sa izuzetnom igrom. Kada smo kod dama da spomenemo i Anitu Selmanagić koja je pored Lamije jedina učesnica ovog turnira.

Kada su muški u pitanju bilo puno je više zanimljivih momenata. Poslije prvog dana vodio je Jasmin Selmanagić sa malom prednošću. Čak je povećao prednost nakon 9 rupa drugog dana, ali finiš nije bio baš najbolji što je iskoristio Samir Smajić i zasluženo osvojio President Cup.
Treće mjesto zauzeo je David Wilson koji polako dolazi u sam vrh svih turnira koji se igraju u Bosni i Hercegovini.

Također, najboljima "prijeti" i Izo Tankić koji pruža sve bolje i bolje partije. Za očekivati je da će u narednom periodu biti zanimljivo u konkurenciji za osvajanje nekog turnira u Bosni i Hercegovini jer kandidata ima sve više.

 

Da spomenemo i najmlađeg učesnika ovog turnira Haruna Čovčića koji je bio najbolji u nettu i polako spustio HCP ispod 36 što je za pohvalu a odigrao je svoju najbolju partiju golfa.

 

Za Masters 2018 plasirali su se David Wilson i Žarko Romić koji je zauzeo četvrtu poziciju na ovom turniru.

Slijedeći turnir koji će se bodovati za Masters 2018. godine je u Posušju 30.06.2018. godine kada ćemo dobiti još dva učesnika Masters-a.

Čestitke Lamiji i Samiru na osvajanju President Cup-a kao i Golf Savezu BiH na uspješnoj organizaciji ovog značajnog turnira.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba