Žarko Romić i Najda Bauk - najbolji na Posušje Open-u

Žarko Romić i Najda Bauk - najbolji na Posušje Open-u

Objavljeno: Utorak, 03.07.2018 godine

U Posušju je odigran tradicionalni golf turnir "Posušje Open" koji je jedan od četiri turnira koji se boduju za Sberbank Masters 2018 godine.

Sjajnom igrom drugog dana Žarko Romić  ubjedljivo je ostavio konkurenciju iza sebe, odigravši drugog dana 61 udarac nije dozvolio ni da pomisli neko od učesnika da bi mogao osvojiti ovaj turnir. Ukupno je Žarko odigrao 129 udaraca (68,61).

Drugo mjesto je zauzeo Zoran Palameta sa 135 udaraca (68,67) dok je treće mjesto osvojio Nedim Čehajić sa 136 udaraca (69,67).

Nije tako izgledalo nakon prvog dana. Mnogi su bili u konkurenciji za osvajanje ovog turnira: Tiho Parlov, Mladen Mušura, Zoran Palameta, Samir Smajić, Goran Radonjić, Bahrudin Zjajo, Veljko Lončar, Nevenko Ćuk, Midhat Kulo .... svi su bili blizu nakon prvog dana, međutim turnir se igra 2 dana i na kraju dolazi do pravih vrijednosti pojedinaca.

U nettu najbolji je bio Gordan Miralem koji polako ulazi u formu i možemo očekivati i dobre rezultate u bruttu u narednom periodu od Gordana Miralema.

Kod dama najbolja je bila splićanka Najda Bauk  koja je kao i Romić, ubjedljivo pobjedila na ovom turniru.

Pošto se ovaj turnir boduje za Masters 2018 plasman su ostvarili Zoran Palameta i Mladen Mušura, dok će Golf Savez donijeti odluku koje dame će igrati MAsters 2018 godine.

Čestitamo najboljima na ovom turniru a posebno Žarku Romiću, Najdi BAuk i Gordanu Miralemu.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba