Alexander Kopp -6 na Topali

Alexander Kopp -6 na Topali

Objavljeno: Nedelja, 12.08.2018 godine

Na golf terenu Topala u Posušju odigran je najmnogobrojniji turnir u Bosni i Hercegovini, "Kamen, krš i maslina".

Ovogodišnji će se pamtiti zbog dva jako važna događaja ako tako možemo reći. Prvi je što je i zvanično otvoren prvi par 5 u Bosni i Hercegovini a drugi je rezultat mladog Austrijanca Alexandera Koppa od -6 odnosno 56 udaraca (sada je par igrališta Topala 62) što je novi rekord igrališta u Posušju. Sjajnom igrom Alexander je napravio 6 "ptičica" i 12 parova na čemu posebno čestitamo.

Prvi udarac sa tee-offa rupe broj 3 izveo je predsjednik Golf kluba Posušje Veljko Lončar i s tim udarcem je ušao u historiju golfa u Bosni i Hercegovini kao prvi igrač koji je "ispucao" lopticu na par 5 rupi. Na ovom činu čestitamo svim članovima GK Posušje kao i predsjedniku kluba.

Kada pogledamo rezultate više znanja su pokazali golferi koji su igrali u prijepodnevnim terminima. Da krenemo redom.

Najbliži rupi je bio Sanjin Radonja iz GK Smreka koji je "smjestio" lopticu 70 cm od rupe. Najduži udarac izveo je novi rekorder golf terena "Topala", Alexander Kopp koji je udario lopticu 308 metara.

Kod dama u netu najbolja je bila Rubina Smajić koja je imala 42 poena.

Kod muških golfera u netu je najbolji bio Sanjin Radonja sa 47 poena, Drugi je bio Ivan Lončar sa 38 poena dok je treće mjesto osvojio Bekim Zuferi iz GK Krivaja.

Pobjednica ovogodišnjeg turnira je Najda Bauk sa 19 bruto poena. Drugo mjesto zauzela je Miranda Surić sa 18 poena dok je treća bila Jadranka Mrćela sa 17 poena.

Pobjednik golf turnira "Kamen, krš i maslina 2018" je već spomenuti, sjajni Alexander Kopp koji je, da opet ponovimo, odigrao golf teren "Topala" -6.

Drugi je bio odlični Tiho Parlov sa 33 bruto poena koliko je imao i trećeplasirani Murat Hot.

Zanimljivo je da turnir "Kamen, krš i maslina" nijedan golfer nije osvojio 2 puta, što dodatno podiže kvalitet ovog turnira.

Vrijedne nagrade, olovke koje je izradio Dejan Šaran, član BH PGA, uručili su načelnik općine Posušje Branko Bago i predsjednik GK Posušje Veljko Lončar.

Poslije proglašenja golferi su se zabavljali igrajući tombolu i pjevajući sa mladim Mislavom Karinom iz Imotskog.

Ukratko možemo reći da je opet bila sjajna organizacija ovog velikog turnira na kojem je učestvovao 71 golfer iz 12 zemalja a po prvi put na Topali je igrao i predsjednik Golf saveza Makedonije Laze Perchevski.

Čestitke članovima GK Posušje na organizaciji ovog veličanstvenog golf turnira i čestitke najboljima na turniru a posebno novom rekorderu Alexanderu Koppu.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba