1. Juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu

1. Juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu

Objavljeno: Srijeda, 10.10.2018 godine

Na golf terenu u Sarajevu u subotu i nedelju će se odigrati historijsko 1. Juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu.
Godinama najavljivano, ali nikada održano, ove 2018. godine će biti zapisano, barem se nadamo, prvi juniorski prvak Bosne i Hercegovine je .....

Glavni i odgovorni krivac za organizaciju ovog prvenstva Dejan Šaran nam je kazao:

"Da sam znao da je ovako teško postaviti temelj možda bi odabrao neki drugi, jednostavniji put. Ovaj je bio popločan kamenjem i trnjem a vi treba da prođete taj put bosonogi. Kada sam objavio da će ove godine biti 1. Juniorsko Prvenstvo u oktobru, na taj put od kamenja i trnja, nikla je i bodljikava žica. Sve se počelo raspadati.

Vanjski problemi kao što su loše organizovani klubovi, koji su čekali Golf Savez da odradi posao umjesto njih, neinstitucionalna organizacija treninga sa djecom i to pune 4 godine, pa onda unutrašnji problemi u odnosu roditelji-treneri, pa stalni pritisak od pojedinih roditelja i mnogo, mnogo toga je bilo usmjereno na odustajanje.

Međutim, tu su bila djeca. Bez mrlje, bez zahtjeva, uvijek vesela, raspoložena, čistih i jasnih razmišljanja spremni da se igraju i druže, ali nažalost bez prava glasa. Niko od gore navedenih nije pitao djecu šta žele... Oni samo žele svoje Prvenstvo, da se druže, takmiče i treniraju, bez pogovora i mnogo pitanja. Oni žele golf. ONI VOLE GOLF. Zapamtite, djeca vole golf i igraju ga sa puno ljubavi.

Kada to shvatite, kada shvatite da je to jedna sjajna mlada ekipa onda shvatite da ne možete odustati zbog par ambicioznih roditelja. Kakvu poruku šaljemo mladima?

Zahvalio bi se roditeljima na strpljenju, Jasminu Selmanagiću na ogromnoj podršci koji je sve ove godine bez ikakve naknade ustupio golf teren u Sarajevu, GK Krivaja iz Zavidovića i nadam se da će se napokon poslije 18 godina golf igre u Bosni i Hercegovini odigrati 1. Juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu" zaključio je trener Dejan.

Roditelji sami prijavljuju djecu za Prvenstvo, a krajnji rok je petak. Učesnike očekuje i zajednička večera oba dana. Prvenstvo se igra kada i BH Masters, što je i određena simbolika.

Na ovom Prvenstvu izgleda da nije važno tko će pobjediti. Ovo je priča za budućnost golfa u Bosni i Hercegovini, a kada je budućnost u pitanju...tu se zna pobjednik......DJECA.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba