Samir S. i Anita S. pobjedili na Mastersu 2018.

Samir S. i Anita S. pobjedili na Mastersu 2018.

Samir S. i Anita S. pobjedili na Mastersu 2018.

U Sarajevu na prekrasnom golf terenu VF-a odigrao se XVII po redu Masters. Turnir sa najvećom tradicijom u Bosni i Hercegovini gdje najbolji igraju ali i pobjeđuju. Jedini turnir u Bosni i Hercegovini koji se igra 3 dana i na kojem definitivno pobjeđuju najbolje spremni golferi.

Ovogodišnji Masters je bio sa puno otkaza plasiranih golfera ali opet su najbolji igrali. Već 3 godine Tiho Parlov sudjeluje u zanimljivoj završnici a jednom je pobjedio. Ove godine su Tiho Parlov i Samir Smajić imali isti broj udaraca (220) nakon 3 dana igre, što je mali napredak jer je prošle godine za razigravanje bilo potrebno 222 udarca.

Prema Pravilniku za prvo mjesto slijedi razigravanje i Samir Smajić je ubacio "ptičicu" a Tihi Parlovu je opet ostalo da čestita pobjedniku. Moglo je biti drugačije i bilo bi isto tako zasluženo ali ponovio se scenario sličan kao i prošle godine, što nam dokazuje da nije gotovo sve dok ne bude gotovo.

Samir Smajić je u zadnjih 5 godina osvojio Masters 2014. i 2015. a ova pobjeda će sigurno biti najdraža jer je prva u razigravanju. I Tiho i Samir su ove godine pokazali da su najbolji golferi u BiH i očekivalo se da će između njih dva biti "utrka" za pobjednika ali niko nije očekivao poslije tri dana igre isti broj udaraca. Zato je Masters..... Masters...nije lako biti pobjednik ovog turnira a kada pobjedite onda ste definitivno zasluženo pobjedili.

Najbolju rundu golfa u ova tri dana igre odigrao je Tihomir Parlov sa 69 udaraca i to prvog dana.

Treće mjesto osvojio je Feđa Selmanagić, četvrti je završio Jasmin Selmanagić dok je peto mjesto zauzeo Goran Radonjić.

Kod dama su nastupile dvije dame, Anita Selmanagić i Ljilja Srna. Nije bilo tako uzbudljivo kao kod muških golfera i Anita je osvojila Masters 2018 godine.

Čestitke najboljima na ovom prestižnom turniru a kako stvari stoje za iduću godinu Golf Savez BiH sprema novi model kvalifikacionih turnira za plasman u Masters.

 

Share: