Vinski by Mario M.

Vinski by Mario M.

Objavljeno: Srijeda, 31.10.2018 godine

U subotu 4.11. će se u Posušju odigrati jedan od najznačajnijih turnira u Bosni i Hercegovini nadaleko poznati Vinski turnir u organizaciji Maria Mandurića. Jedini turnir na rasporedu Golf Saveza Bosne i Hercegovine koji se ne igra za HCP a jedan je od najomiljenijih turnira kod golfera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore pa i šire.

Zašto Vinski turnir privlači golfere?

Jednom je osnivač ovog turnira Mario Mandurić rekao: "Oću da mi bude lipo".  Možda je ova rečenica ključ uspjeha ovog turnira u Posušju. Nesebično organizujući Vinski turnir Mario Mandurić i članovi GK Posušje, daju sve od sebe da bude lipo i svim učesnicima i zato mnogi vole da dođu i igraju golf na Topali u opuštenoj atmosferi i prijateljskom ambijentu u igri bez HCP-a, ali sa izuzetnim nagradama.

U restoranu Kod Maria u centru Posušja se nalazi pehar sa svim pobjednicima ovog turnira, turnira sa velikom tradicijom.

Mnogo truda i rada je potrebno da se sačuva tradicija, kao i puno uspona i padova prilikom organizovanja ovih, možemo slobodno reći, velikih turnira. To najbolje zna Mario Mandurić i članovi GK Posušje koji rade na organizaciji turnira ali i organizaciji kluba.

Glavni pehar na polici je tu da znamo da je ovo ipak turnir, sportsko nadmetanje i da se takmiče golferi iz barem 6 zemalja, a pored ovog pehara obezbjeđene su i mnoge vrijedne nagrade za najbolje u svojim konkurencijama.

Svim učesnicima želimo dobar provod i igru, a za Maria Mandurića i članove GK Posušje koji sudjeluju u organizaciji.....VELIKI REŠPEKT.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba