Odigran Božićni, Tiho P. najbolji

Odigran Božićni, Tiho P. najbolji

Objavljeno: Srijeda, 02.01.2019 godine

Na golf igralištu "Topala" u Posušju odigran je posljednji golf turnir po kalendaru Golf Saveza BiH, tradicionalni Božićni turnir.

Lijepo vrijeme za ovo doba godine, praznično-golferska atmosfera i lagano druženje su kratke karakteristike ovog turnira. Jedan zaista lijepi, tihi turnir, prije svega prijateljski a možemo slobodno reći, obiteljski kakav je i sveti dan Božić su razlozi zbog kojih je trebalo igrati ovaj golf turnir u Posušju.

Na turniru su pored domaćih igrača učestvovali i gosti iz Crne Gore, Sarajeva i Splita koji su uživali igrajući možda i posljednju partiju u 2018. godini. Na turniru je učestvovao i učitelj Dejan Šaran, član BH PGA.

Naravno svaki golf turnir ima svoje pobjednike pa tako i Božićni.

Najbolji je bio Tiho Parlov sa 27 poena. Drugi je bio veliki prijatelj golfera iz Posušja, Baranin Goran Radonjić sa 25 poena, dok je treći bio Ante Crnogorac sa 24 poena.

Jedina dama na turniru Smiljka Petric je imala 12 poena i zaslužuje posebne čestitke.

Kada smo kod Smiljke, svi učesnici su dobili poklon koji je Smiljka napravila zajedno sa osnivačem golfa u Posušju Ivanom Mandurićem Cigom. Radi se o ulju za njegu kože koji ima glavni sastojak ulje smilja. Svi učesnici su imali kratki čas obrazovanja o porijeklu smilja i zašto je to ulje toliko dobro za korisnike.

Da se vratimo rezultatima. U netu je najbolji bio Dragan Mikulić sa 38 poena. Tik Iza Dragana je Makaranin Rade Perković sa 37, dok je treći bio predsjednik GK Posušje Veljko Lončar sa 33 poena.

Nagrade su uručili Goran Radonjić i Tiho Parlov, koji se zahvalio svim učesnicima a posebno gostima na dolasku.


Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba