Održana Skupština GK Posušje

Održana Skupština GK Posušje

Objavljeno: Subota, 09.03.2019 godine

Poslije predaje završnih računa Udruženjima/Udrugama slijedi Skupština, bilo da je izborna ili redovna. Prema Zakonu Izborna Skupština se organizuje svake četiri godine.

U Posušju je održana Izborna Skupština GK Posušje gdje nije došlo do značajnih promjena na "vrhu". Zašto mijenjati ako rade dobro u uslovima kojim rade? To je bila i vodilja ove Skupštine.

Ne zaboravimo da je GK Posušje dvije godine klupski prvak Bosne i Hercegovine u golfu, pojedinci članovi kluba su osvajali sve turnire u Bosni i Hercegovini, Pored turnira koje organizuju kroz čitavu kalendarsku godinu, organizuju i najbrojniji turnir u BiH, "Kamen, krš i maslina".
Pored ovih sportskih rezultata učinjen je veliki napredak za što kvalitetnije okruženje na samom golf terenu, otvorena je prva rupa par 5 u BiH, ali i urađen je asfalt do golf terena Topala.

Mnogo toga je urađeno na samoj organizovanosti kluba za što je potreban kvalitetan rad i društvena odgovornost.

Zbog gore navedenog ali i mnogo radnji koje nismo mogli navesti Skupština kluba je dala novi mandat predsjedniku Veljki Lončaru. Upravni odbor sačinjavaju: Veljko Lončar, Željko Kovač - dopredsjednik, Tihomir Parlov -sportski direktor, Jerko Jurišić, Živko Mikulić i novo ime Miro Petric.

Tajnik kluba je i dalje Ivan Lončar.

Skupština je donijela i par Odluka a donosimo one najvažnije za golfere:

- Rad na novom paru 5 i to rupa br.8,

- završiti radove na novom paru 3 tj. na rupi br.2

- izgradnja novog mosta na novoj rupi br.3

- uređenje postojećih greenova i izgradnja greena na vježbalištu itd.

Kada sumiramo rad GK Posušje u proteklom mandatu, možemo slobodno reći da je bio vidan napredak što se tiče kvaliteta igre članova GK Posušje ali i organizacije turnira na čuvenoj Topali, što je i osnovni cilj jednog sportskog kolektiva.

 

Čestitamo novom/starom rukovodstvu i želimo im uspješan rad u budućnosti.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba