Sutra počinje 1 seminar za trenere golfa

Sutra počinje 1 seminar za trenere golfa

Objavljeno: Četvrtak, 21.03.2019 godine

BH PGA uz pomoć Golf Saveza BiH, Olimpijskog Komiteta BiH kao i golf klubova Sarajevo i Krivaja iz Zavidovića tokom predstojećeg vikenda organizovat će seminar za trenere golfa i to za uzrast do 12 godina, što je i prvi nivo po Pravilniku BH PGA.

Prijavljeno je ukupno 7 budućih trenera za najmlađe koji nam dolaze iz golf klubova: Sarajevo, Krivaja i Smreka.

Seminar će se održavati u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u Zetri kao i na golf terenu u Sarajevu.

Ovaj veoma važan događaj je dio dugodišnjeg plana BH PGA i Golf Saveza BiH oko razvoja golfa kod najmlađih. Program je počeo 2017. godine a za vrlo kratko vrijeme organizovano je 1. juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine koje se desilo krajem prošle godine.

Predavači će biti prof.dr. Maja Đurić, prof.dr. Safet Kapo, i naša dva učitelja golfa, članovi BH PGA, Urban Legat i Dejan Šaran.

BH PGA je pozvao sve golfere da u subotu prisustvuju predavanju oko pravila golfa jer je došlo do značajnih promjena, ali nažalost ni jedan golfer se nije prijavio da čuje novine u Pravilima koje su počele da se primjenjuju početkom  2019 godini.

Učesnici seminara kao i predavači će pored rada na seminaru imati priliku da se druže na zajedničkim večerama koje će biti organizovane u golf restoranu u Sarajevu poslije predavanja.

Iz BH PGA zahvaljuju Golf Savezu BiH, klubovima Sarajevo i Krivaja kao i Olimpijskom Komitetu BiH što su prepoznali značaj obrazovanja kadrova za rad sa djecom.

 

 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba