Mladen Mušura i Samir Smajić

Mladen Mušura i Samir Smajić

Objavljeno: Petak, 14.06.2019 godine

U Austriji na golf terenu FINKENSTEIN Schloss odigran je tradicionalni golf turnir Sarajevo Open. Također tradicionalno golferi iz Sarajeva, članovi GK Sarajevo ne uzimaju učešće ili minimalan broj igrača iz Sarajeva učestvuje na ovom turniru mada svaki predsjednik GK Sarajevo uloži veliki napor kako bi bilo što više igrača koji igraju ovaj turnir ali ..... odaziv je uglavnom minimalan (ove godine samo 5 igrača članova GK Sarajevo)

Vjerovatno, većina članova GK Sarajevo, našeg najmnogobrojnijeg kluba po članstvu ne osjećaju pripadnost ovom klubu i nemaju osobni interes da budu učesnici jedinog golf turnira koji se organizuje izvan BiH.

Međutim, sjajna atmosfera, prijateljsko nadmetanje bilo je ove godine u Austriji i Sloveniji, tačnije u Kranjskoj Gori. Učestvovalo je ukupno 17 golfera, većina iz GK Posušje.

Ove godine odlučeno je da budu pobjednici Opena i Prvenstva kluba, što je i malo iznenađenje za sve učesnike.

Najbolji rezultat ili što bi sarajlije rekle, najbolji u raji, bio je odlični splićanin, član GK Posušje, Mladen Mušura. Sjajnom igrom po veoma vrućem vremenu u oba dana Mladen je ostavio sve konkurente daleko iza sebe Sarajevo Open.

Kada pogledamo članove GK Sarajevo, najbolji je bio Samir Smajić koji je odličnim partijama u ova dva dana barem malo osvjetlao obraz GK Sarajevo.

Najbolji u odnosu na svoj HCP bio je Mate Galić, također splićanin član GK Posušje.

Kod dama najbolja je bila također splićanka Miranda Surić, koja je bila i jedina dama na ovom turniru na čemu posebno čestitamo.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik GK Sarajevo Midhat Kulo.

 

Moramo napomenuti da su učesnici ovog turnira imali sjajne domaćine u Kranjskoj Gori odnosno u gostilnoj Jožica.

Sve u svemu, ovo je bio sjajan vikend za sve učesnike Sarajevo Open-a u Austriji. Prekrasan golf teren, odlično druženje u opuštenoj atmosferi, sjajni domaćini u Sloveniji lijepo vrijeme dovoljno elemenata da kažemo da je turnir bio uspješan...

Ali..... na turniru nije učestvovalo ni 5% članstva GK Sarajevo.

Zašto? Pitanje za UO GK Sarajevo.

Čestitamo Mladenu Mušuri, Samiru Smajiću, Mati Galiću i Gordanu Miralemu na odličnim partijama u Austriji.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba