GK Posušje dominira

GK Posušje dominira

Objavljeno: Srijeda, 19.06.2019 godine

U Zavidovićima tačnije na golf terenu "Šumski potok" odigrana su 2 kola lige BiH u golfu, odnosno 3 i 4 kolo.

Sjajan mali golf teren dočekao je najbolje golfere BiH, koji su branili boje svojih matičnih klubova. Rivalitet GK Posušje i GK Sarajevo se nastavlja što je potvrđeno na golf terenu u Zavidovićima.

Prva Ekipa GK Posušje u sastavu: Mladen Mušura, Tiho Parlov, Žarko Romić, Ivan Lončar i Mario Perić, povećala je prednost iz Posušja na 16 razlike prije igre u Sarajevu.

Iako je golf pojedinačna igra u dominaciji GK Posušje u BiH je izražen kolektiv, sjajna atmosfera i želja za dobrim rezultatima.

GK Sarajevo zaostaje 16 udaraca u odnosu na Posušje i jedina je utjeha što je prošle godine kada su izgubili za jedan udarac prednost GK Posušje iznosila 19 udaraca.

Nisu golferi iz Sarajeva igrali loše u Zavidovićima, Pogotovo Samir Smajić (+2 i +4) ali nije bilo dovoljno dobra igra za pariranje ekipi GK Posušje kojoj očigledno odgovara golf teren u Zavidovićima.

Da ne zaboravimo i ekipu GK Krivaja koja je drugog dana igre imala sjajan rezultat sa odličnim pojedinačnim rezultatima Bekima Zuferija (+2), Benjamina Mujanovića (+6) i Harisa Mijanovića (+9).

Kao i predhodnih godina Liga će završiti u Sarajevu na golf terenu VF-a.

GK Posušje je u vodstvu a GK Sarajevo očekuje da će nadoknaditi razliku na domaćem terenu.

Ostaje nam da budemo malo strpljivi i da sačekamo rasplet u Sarajevu kao i mnogo puta do sada.

Čestitamo svim ekipama koje su učestvovale u Zavidovićima i da pohvalimo sjajne domaćine GK Krivaja ali znamo da mogu i bolje organizovati značajan golf turnir.

 

 

 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba