80 igrača, Samir Smajić najbolji

80 igrača, Samir Smajić najbolji

Objavljeno: Ponedeljak, 12.08.2019 godine

Odigrao se najveći turnir u Bosni i Hercegovini a ako pogledamo, možemo slobodno reći i u regiji.Po veoma toplom vremenu, u jeku odmora da organizujete veliki turnir zaista je poduhvat koji je vrijedan poštivanja. Svaka čast golferima iz Posušja a naročito predsjedniku Veljki Lončaru i direktoru Tihi Parlovu.

Ovo je rekord po broju igrača na jednom turniru u Bosni i Hercegovini. Učestvovalo je 77 amaterskih igrača i 3 pro igrača što je ukupan broj od 80 igrača. Prošle godine je bilo 72 igrača što je ogroman napredak.

Mi nemamo dovoljno prostora da  u potpunosti prenesemo dešavanja ovog veoma značajnog dana za golf u Bosni i Hercegovini a naročito za golf u Hercegovini, ali imamo dovoljno prostora da iskažemo VELIKI REŠPEKT za organizaciju ovog turnira.

Jedna značajna zanimljivost kod golf turnira "Kamen, krš i maslina" je da u devet godina postojanja i organizacije ovog turnira na golf terenu "Topala", kada pogledamo muški dio turnira, niko nije osvojio ovaj turnir dva puta.

Devet turnira, devet različitih pobjednika. Ove godine po prvi put je pobjedio golfer iz Sarajeva, Samir Smajić u veoma zanimljivoj završnici gdje su sudjelovali i bivši pobjednici Mladen Mušura i Frano Tolić ali i Žarko Romić, Tiho Parlov i Goran Radonjić i već pomenuti šampion Samir Smajić. Sve do zadnje rupe nije se mogao predvidjetipobjednik ovog turira. Na kraju su razigravali ili "pripetavali" što bi rekli u Hercegovini, Samir Smajić i Žarko Romić na devetoj rupi golf terena Topala. Samir je bio uspješniji i zasluženo osvojio prvo mjesto na najbrojnijem turniru u Bosni i Hercegovini. Trećeplasirani na ovom turniru je uvijek drag gost GK Posušje, Goran Radonjić iz Bara.

Kod dama slična situacija, Najbolja je splićanka Najda Bauk sa 17 poena, drugoplasirana Jadranka Mrčela je imala 16 poena a trećeplasirana Smiljka Petric 15 poena.

Nagrade najboljima su uručili: Ružica Mikulić, Ministrica u vladi Zapadnohercegovačke županije, Načelnik Općine Posušje Branko Bago, član PGA Dejan Šaran i Ivan Sabolić, veleposlanik Hrvatske u BiH uz pomoć predsjednika GK Posušje Veljke Lončara i direktora Tihe Parlova.

Čestitke najboljima, svaka čast organizatorima i vidimo se iduće godine na jubilarnom desetom golf turniru "Kamen, krš i maslina".

 

 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba