Ovaj vikend Državno u Posušju

Ovaj vikend Državno u Posušju

Objavljeno: Ponedeljak, 02.09.2019 godine

Jubilarno XV Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu odigrat će se prvi put u Posušju na golf igralištu Topala.

Prvo Prvenstvo Bosne i Hercegovine odigrano je davne 2005. godine u Ptuju (Slovenija) i prvi prvaci Bosne i Hercegovine u golfu su bili Anita Selmanagić u ženskoj konkurenciji i Dejan Šaran u muškoj konkurenciji.

Igralo se Prvenstvo i u Hrvatskoj ali najčešće u Sloveniji i to sve do 2010 godine kada se Prvenstvo Bosne i Hercegovine igra u Sarajevu na proširenom golf igralištu VF-a.

Ove 2019. godine odlukom UO Golf Saveza BiH jubilarno XV Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu odigrat će se prvi put u Posušju na golf igralištu Topala.

Prošle godine sjajnom igrom oba dana zasluženo i ubjedljivo je pobjedio Mladen Mušura dok je kod dama najbolja bila Lamija Prcić.

Imena novog ili starog šampiona Bosne i Hercegovine u golfu saznat ćemo u nedelju 8.09. kada se završi turnir, ali smo sigurni da ćemo imati prvog prvaka Bosne i Hercegovine koji je tu titulu ponio u Posušju na golf igralištu Topala.

Prijava nije završena pa ni organizator nema vrijeme starta Prvenstva al se očekuje da će svi prijavljeni moći startati u isto vrijeme tako da neće biti dvije skupine.

Očekuje se oko 30-tak prijavljenih golfera na ovom Prvenstvu koje se boduje za Sberbank Masters 2019 godine.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba