Sarajevo -Željezničar 10:3

Sarajevo -Željezničar 10:3

Objavljeno: Petak, 12.06.2020 godine

Na prelijepom golf terenu u Sarajevu simpatizeri fudbalskih klubova, gradskih rivala odigrali su golf meč i tako odlučili da li je Sarajevo zasluženo osvojilo nogometno prvenstvo Bosne i Hercegovine ili ne. Mnogo se priča u šeheru da li je pravedno ili ne dobiti titulu za zelenim stolom.

Napokon dileme više nema.

Sarajevo je zasluženo prvak u nogometu što je potvrđeno jučerašnjim golf susretom  i tu se završava ova priča.

Ekipe su bile sastavljene od 13 igrača i golferi simpatizeri fudbalskog kluba Sarajeva su pobijedili simpatizere golfere nogometnog kluba Željezničar sa 10:3.

Mnogo zabave, smijeha, opuštene atmosfere, poneka varnica ili klizeći, bez žutih kartona i na kraju zajedničko druženje po protokolu zbog epidemije virusa kratki rezime je ovog meča.

Simpatizerima Željezničara nije pomogla ni lokomotiva koju su postavili na samom ulazu u golf teren tako da su počeli smišljati taktiku za slijedeći susret.

Golferi simpatizeri FK Sarajevo već traže slijedećeg protivnika. Neki su spominjali Hajduk, Real Madrid, Barcelonu, Milan jer ipak su zaslužili da igraju Ligu šampiona i traže mnogo "jačeg" protivnika na golf terenu od komšija.

Ostaje nam da čestitamo FK Sarajevo na zasluženoj tituli prvaka BiH.

Golferi na golf terenu su to potvrdili. 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba