Alpe Tour Golf kluba Posušje

Alpe Tour Golf kluba Posušje

Objavljeno: Utorak, 23.06.2020 godine

Članovi GK Posušje organizirali su malu golfersku turneju po sjajnim golf terenima u Austriji prvi put nakon smrti Veljka Lončara.

Već godinama golferi iz Bosne i Hercegovine odlaze na igranje u Austriju i imaju bazu u Kranjskoj Gori u gostilni "Kod Jožice". Izuzetan smještaj, hrana na vrhunskom nivou a i tereni u Austriji i Italiji su jako blizu za obilazak.

Golferi iz Posušja su igrali slijedeće golf terene: St. Veit Jacques Leman, Klagenfurt Saltenhaim i Villah Finkenstein Schloss.

Izvanredni tereni i dosta omiljeni kod golfer Bosne i Hercegovine.

Igrala su se tri turnira i to u neto obračunu.

Najbolji na golf terenu Jacques Leman bio je Rade Perković sa 37  poena. U Seltenhaimu najbolji rezultat u odnosu na HCP odigrao je Zoran Palameta sa 33 netto poena, dok je u Villahu najbolji bio Žarko Romić sa 37 poena.

Da spomenemo da je najbolje brutto rezultate imao Tiho Parlov (25, 25, 27).

Odlična ideja, sjajni golf tereni, vrhunski ugostitelj u Kranjskoj Gori i dobro društvo je kratki rezime ovog golf vikenda što možemo toplo preporučiti svim golferima u BiH, naravno kada se bude situacija stabilizovala zbog pandemije.

Golferi iz Posušja su iskoristili ovaj vikend kako bi se barem malo "raspucali" pred veoma značajnu Ligu BiH koja počinje slijedeći vikend u Sarajevu.

 

Čestitamo predsjedniku GK Posušje Tihi Parlovu na ovoj organizaciji kao i učesnicima ovog Alpe Toura.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba