U Posušju najbolji Josip Grubišić u Zavidovićima otvoren teren sa 9 rupa

U Posušju najbolji Josip Grubišić u Zavidovićima otvoren teren sa 9 rupa

Objavljeno: Subota, 27.06.2020 godine

Najavili smo golferski vikend u Bosni i Hercegovini i podijeljeni su i pehari najboljima, a nekima je prvi pehar u golf karijeri.

GK Posušje počeo je uvoditi da su važniji neto pehari od bruto, odnosno pridaje se veća pažnju na neto igrače što je jako dobro za razvoj golfa. Na "Ljetnom" turniru u Posušju učestvovalo je 18 golfera, naravno svi članovi GK Posušje, a večina je novih, mladih članova. Na ovom turniru "iskočilo" je novo ime a to je pobjednik "Ljetnjeg" turnira Josip Grubišić. Novi mladi član GK Posušje osvojio je prvi turnir u golfu, na čemu posebno čestitamo.

Najbolji u brutu bio je Tiho Parlov sa odličnih 32 poena. Nagradu najboljem uručio je Dragan Mikulić, član UO GK Posušje.

 

Dok su u Posušju igrali jedan lagani opušteni turnir, u Zavidovićima na golf terenu Forest Creek odigrao se historijski turnir jer je počelo i zvanično igranje na 9 rupa. Igralo se 1. kolo klubske lige a najbolji je bio David Wilson sa 80 udaraca što je, naravno, rekord terena. Kao i u Posušju tako i u Zavidovićima svi učesnici golf turnira bili su iz matičnog kluba, njih 18, baš kao i u Posušju. Zanimljivo je da na rupi br 3 i br 12 za koju slobodno možemo reći da je najteža rupa u BiH, prema slobodnim procjenama, ali i prema podacima sa ovog turnira, najbolji rezultat na ovoj rupi je 6 udaraca. Radi se o paru 5 ukupne dužine 430 metara. Sačekat ćemo slijedeći turnir možda i bude prvi par na ovoj rupi. A tek za ptičicu# ?

Također još jedna zanimljivost. GK Krivaja dozvolio je juniorima da se takmiče u ovoj Ligi što je novina za golf u BiH ali i šire. Nadamo se da će GS BiH pronaći u bliskoj budućnosti rješenje za HCP juniora kao i njihove obračune, što bi mnogo značilo za učešće juniora na zvaničnim turnirima, a tek kakav bi bio značaj za budućnost BH golfa.

Ovo je i prvi turnir u Zavidovićima što znači da je i zvanično počela sezona golfa na terenu Forest Creek.

Svim golferima i u Posušju i u Zavidovićima čestitamo na igri, učešću i nadamo se da će se golferi iz BiH ubrzo zajedno naći na nekom od naša 3 prekrasna golf terena i nastaviti tradiciju dobrih partija i dobrog druženja.

Well done.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba