Instaliran Trackman u Sarajevu

Instaliran Trackman u Sarajevu

Instaliran Trackman u Sarajevu

Na golf terenu VF-a u Sarajevu instaliran je Trackman, najbolji golf trener simulator na svjetskom trzištu.

Sada je dostupan svim ljubiteljima golfa koji žele da zimski period provedu u poboljšanju svoje igre ali i u zabavi na 150 najpoznatijih golf terena u svijetu.
Šta je Trackman?

To je savršeni radar sistem koji na otvorenom prostoru prati pored putanje glave palice i let loptice dok u zatvorenom prostoru prati putanju glave palice. Ukratko.
Veliki broj igrača na Touru ima svoj Trackman. Na njemu usavršavaju svoju igru, treniraju više nego na vježbalištu i zabavljaju se kroz mnogo igara koji su instalirani.
Mana nema prema zvaničnim svjetskim golf institucijama. Čak je i CPG potpisao ugovor sa Trackmanom i preporučuju ga kao osnovno sredstvo za rad u analizi swinga.

Vjerovatno golferi u BiH nisu svjesni prednosti koje donosi Trackman, ali će shvatiti kroz treninge i igru u Sarajevu tokom ovih zimskih dana kada je igralište zatvoreno.

U najavi su turniri koji će se vrlo brzo događati a igrači iz Sarajeva mogu igrati i jako popularne svjetske Trackman turnire. Tu se otvara mogućnost da igrate stvarnu rundu golfa sa Tigerom, Roryem, Stensonom, Kepkom, Trumpom, Jordanom, Kukočem i mnogim drugim poznatim imenima.

Radno vrijeme je od 10 - 22 sata svakog dana a obaveza golfera je samo da ponesu patike i ako žele svoje štapove. Loptice morau biti nove i bez naknadne reklame na njima. Zabranjeno je pušenje osim Iqos cigareta.

Cijena 1 sata je simbolična i iznosi 40 KM a maksimalan broj osoba u Indooru je 4. Juniori će plaćati sat vremena koristeći indoor 20 KM samo u slučaju da je rezervacija učinjena putem GK Sarajevo, u ostalim slučajevima je ista cijena od 40 KM.

Termini se mogu rezervisati na http://www.golfsa.ba/rezervacija-termina/ a aplikacija je vrlo jednostavna.
Topla preporuka svim korisnicima je da na svojim uređajima instaliraju Trackman aplikaciju radi lakseg pracenja treninga kao i same konekcije u indoor centru. Za rundu golfa od 18 rupa za 4 osobe je potrebno 4 sata. Svim članovima GSBiH je omogućena pomoć u analizi podataka uz savjet pro trenera na mail [email protected]

Share: