Tiho Parlov pobjednik posljednjeg turnira 2018 godine

Tiho Parlov pobjednik posljednjeg turnira 2018 godine

Objavljeno: Srijeda, 09.01.2019 godine

Kažu, golf se ne igra zimi. Imaju pravo ako nisu blizu golf igrališta Topala, u malom gradu Posušje koje se nalazi u Hercegovini. Jedni kažu, ljeti igram golf, a zimi skijam. Ako živite u krajevima koji su zimi prekriveni snijegom to je u redu, neminovno, ali ako ste stanovnik Hercegovine onda možete igrati golf čitavu godinu.

Na tom golf igralištu u Bosni i Hercegovini 29.12.2018. godine odigrao se golf turnir sa nazivom Novogodišnji. Definitivno, posljednji turnir na kalendaru Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

Pobjedio je Tiho Parlov i to ubjedljivo. 

Sjajna sezona za Tihu Parlova, mnogo stečenog golf iskustva, od učešća na Europskom do igre u Portugalu, ali i nova saznanja u organizaciji turnira koje će sigurni smo u 2019 godini osjetiti svi posjetioci - golferi na Topali. 

Drugo mjesto na ovom turniru zauzeo je Asim Omanić dok je treći bio Veljko Lončar.

 

Ovaj posljednji turnir po kalendaru, 2 dana prije Nove godine, još jednom pokazuje da Bosna i Hercegovina ima prirodne resurse za razvoj golfa, prije svega kod mladih ali i u rekreativnom smislu pa ako hoćete i u turizmu. Nažalost, sve ove mogućnosti, ovi potencijali nisu dovoljno iskorišteni. 

Iskreno se nadamo da će 2019-ta godina donijeti preokret u konačnom usponu razvoja golfa u Bosni i Hercegovini i da će rukovodstva klubova i Saveza, Turističke zajednice, gradovi, Kantoni, Županije donijeti zajedničke odluke koji su u cilju razvoja golfa u Bosni i Hercegovini sa jasnom dugoročnom koncepcijom i vizijom.

Sretna Nova Godina i još mnogo dobrih partija u golfu želi vam ekipa portala www.bhgolf.ba

Bravo Tiho Parlov.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba