Amar i Zlata, prvaci GK Sarajevo za 2010 godinu

Amar i Zlata, prvaci GK Sarajevo za 2010 godinu

Amar i Zlata, prvaci GK Sarajevo za 2010 godinu

U Sloveniji točnije u Moravskim Toplicama, na igralištu Livada 24. I 25.09. odigralo se Prvenstvo Golf Kluba Sarajevo. Najviše znanja pokazali su Zlata Mušić i Amar Arslanagić i postali prvaci GK Sarajevo za 2010 godinu.

Zlata Mušić je prvi dan odigrala odličnih 13 brutto poena što joj je i donijelo veliku razliku u odnosu na odličnu Ljilju Srnu koja je igrala ujednačeno oba dana (9 i 8 brutto poena). Zlata je na kraju drugog dana imala 6 poena,  što je bilo dovoljno za ukupno prvo mjesto na Prvenstvu Kluba.

Kod muških,  Amar Arslanagić je ubjedljivo ostavio konkurenciju, mada poslije prvog dana nije izgledalo sve tako lako kako ukupan rezultat pokazuje. Amar je zaostajao poslije prvog dana za Adnanom Srnom za 2 udarca, odigravši, za njega slabih 20 poena. Međutim, Amar je drugog dana potvrdio da je ove godine jedan od najboljih igrača u BiH i odlično odigrao drugi dan, 27 poena.

Adnan Srna nije mogao da ponese teret favorita i drugi dan je odigrao slabih 15 poena i izgubio pehar u bruttu. Zato mu je ostala utjeha,  Prvak Kluba ........ u nettu.

Drugi u bruttu je  Ešref Salković sa ukupno 42 poena, dok je treći Igor Baroš sa 38 poena.

Kompletne rezultate možete pogledati  u rubrici REZULTATI.

Na kraju da napomenemo. Na prvenstvu GK Sarajevo učestvovalo je ukupno 15 golfera,  od toga 5 u ženskoj konkurenciji i 10 golfera u muškoj konkurenciji.

 

Iskrene čestitke najboljima.

Share: