Anita i Mahir pobjedili na President Kup-u u Posušju

Anita i Mahir pobjedili na President Kup-u u Posušju

Anita i Mahir pobjedili na President Kup-u u Posušju

U Posušju na prelijepo uređenom golf terenu Topala odigrao se tradicionalni President Kup, jedan od četiri turnira Golf Saveza Bosne i Hercegovine. Nikada više učesnika u historiji turnira koji su pod ingerencijom Golf Saveza BiH. Ukupno je učestvovalo 69 golfera i golferica iz: Sarajeva, Posušja, Zavidovića i Splita. Dostojanstvena organizacija turnira koja je podržana od Auto kuće Lijanović koja je izložila najnovije modele Mercedesa na golf terenu Topala i time uveličala ovaj zaista spektakularno organizovan turnir. Sve čestitke vrijednim članovima GK Posušje na čelu sa predsjednikom Josipom Grubišićem uz veliku asistenciju Karla Zovke i Ivana Čuture ali i ostalih članova Golf kluba Posušje. Sjajna ekipa za velike poteze što su i dokazali.

Veliki broj učesnika, svi najbolji golferi Bosne i Hercegovine su došli u Posušje, zaista vrijedan sponzor turnira i na kraju iza svega samo možemo staviti znak jednakosti i onda napisati - REŠPEKT.

Da iskoristimo priliku u ovom uvodnom dijelu članka spomenemo i mladog Vanju Miralema koji u Škotskoj brani boje Bosne i Hercegovine na US KIDS European Championship-u jer je nekako i to dio President Kup-a. Držimo ti fige lafčino.

I onda fantastična rezultatska priča u kojoj sudjeluju svi učesnici ali izdvajamo Mahira Kadrića, Mladena Mušuru, Roberta Mandurića, Anitu Selmanagić, Najdu Bauk i Enu Smajić. Navedeni sjajni golferi i golferice podigli su pehare koje su im uručili predsjednici Saveza Jasmin Selmanagić i predsjednik golf kluba Posušje Josip Grubišić. Kada igra veliki broj igrača na turniru svakome je jasno da nije baš lako doći na podijum i da ti predsjednici uruče pehare na President Kup-u. Naravno svi su zaslužili ali nije bilo lako.

Pobjednik President Kupa  Mahir Kadrić odigrao je 132 udarca u dva dana igre. Da bi pobjedio sjajne golfere Mladena Mušuru i Roberta Mandurića na njihovom terenu morao je odigrati popularnu "nulu" drugog dana turnira što je za ozbiljno čestitanje. Drugoplasirani Mladen Mušura odigrao je 133 udarca u dva dana igre a Robert Mandurić kao trećeplasirani odigrao je 136 udaraca u dva dana igre. Ako vidimo da je par terena 128 udaraca u dva dana igre, možemo jednostavno zaključiti da su svi pehare podigli sa vrhunskim golf rezultatima. Ozbiljne čestitke zaslužuju i Mahir, i Mladen i Robert. Naravno najveću Mahir Kadrić koji je "nezvanično" postavio i rekord President Kup-a.

Da samo muškarci nisu u ovoj priči, tu su i naše dame na čelu sa fantastičnom Anitom Selmanagić koja je pobjedila x puta na turnirima Golf Saveza Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da ni Anita ne zna koliko je puta pobjedila na značajnim golf turnirima Bosne i Hercegovine.

Za prvo mjesto u Posušju na President Kup-u Aniti je trebalo 155 udaraca u dva dana igre i ubjedljivo osvojila prvo mjesto ispred splićanke Najde Bauk koja je odigrala 171 udarac i trećeplasirane Ene Smajić koja je odigrala 173 udarca u dva dana igre. Da spomenemo da je učestvovalo 9 dama iz Sarajeva i Splita i da još  čekamo dame iz Posušja na golf terenima. Bravo na najbolje golferke na President Kup-u u Posušju sa posebnim čestitkama Aniti Selmanagić.

Da nekako spomenemo riječi ambasadora golfa Bosne i Hercegovine: nije bilo dobro u Posušju...... bilo je odlično.

Na kraju možemo samo još jednom čestitati najboljima na President KUP-u, organizatorima na fantastičnoj organizaciji i veliko hvala Auto kući Lijanović na podršci u ime svih golfera.

Share: