Ena 89, Lamija 95

Ena 89, Lamija 95

Ena 89, Lamija 95

U Turskoj je odigran  prvi dan Svjetskog amaterskog prvenstva za djevojke. Nastupile su naše predstavnice Ena Smajić i Lamija Ćehajić i odigrale su New Gloria teren.

Ena Smajić je odigrala 89 udaraca dok je Lamija odigrala 95 udaraca, što ih dovodi do predposljednjeg mjesta od ekipa na ovom prvenstvu.

Lamija je igrala dosta solidno do 17 rupe kada je napravila +6 na paru 3.

Sve u svemu naše najbolje dame su jedino bolje u ukupnom skoru od Ukrainki koje su također prvi put na Svjetskom prvenstvu. Naše takmičarke su ukupno odigrale 184 udarca dok su Ukrainke odigrale 200 udaraca.

Najbolja ekipa poslije prvog dana je Švedska sa 141 udarcem. Drugoplasirane  su djevojke iz Latvije sa 142 udarca dok je treća ekipa Kanade sa 143 udarca.

Prema kazivanju kod svih učesnika Old Gloria je puno teža od New Glorie tako da ćemo sutra znati mnogo više kada se završi drugi dan.

Zanimljivo je da su na Svjetskom prvenstvu u Turskoj nastupile još dvije bosanke ali igraju za reprenzentaciju Srbije. To su Ariana i Milena Savić koje trenutno žive u Americi ali su rođene u Gradišci, BiH. Igrale su po +3 i zauzimaju 26 mjesto.

Sutra naše takmičarke igraju Old course Gloria, koji je dosta teži od današnjeg igrališta, ali ipak prvi dan je vrlo nezgodan za većinu igračica.

Da još spomenemo i slovenku Katju Pogačar koja poslije prvog dana zauzima 2 poziciju. Zaželimo joj i naredna 3 dana da budu dobra kao i nšim takmičarkama

Share: