Ena Smajić najbolja, a DJ Ena zabavljala dame

Ena Smajić najbolja, a DJ Ena zabavljala dame

Ena Smajić najbolja, a DJ Ena zabavljala dame

U Sarajevu je obilježen dan kada samo dame igraju golf. Već tradicionalno, svake godine i Sarajevo obilježava dan ženskog golfa. Sjetit ćemo se da je golf teren VF u Sarajevu bio jedan od prvih golf terena u Europi na kojem je organizovan Womens Golf Day u partnerstvu sa istoimenom organizacijom. Osnovna ideja je da već iskusne golferice igraju svoj golf turnir a gošće igrališta se upoznaju sa prvim udarcima u golfu. Tada je Elisa Gaudet, osnivačica ovog velikog svjetskog projekta, na CNN-u objavila fotografije iz Sarajeva i pričala 30 sec. o organizaciji Womens golf Day-a u Sarajevu.

Na otprilike 500 golf terena, zvanično, danas dame igraju golf. 
I u Sarajevu su se dame družile i same uživale u ovoj sjajnoj igri na prelijepom golf terenu u Sarajevu. Barem jedan dan u godini da zaborave na kućne obaveze, djecu, unuke i da sebi priušte dan na golfu u druženju sa istomišljenicima, ženama koje vole golf.

Na turniru je učestvovalo ukupno 12 dama, sve članice GK Sarajevo.

Ipak je bio turnir pa da krenemo sa rezultatima. Najbolja na turniru je Ena Smajić sa 24 bruto poena. Iza Ene je Anita Selmanagić sa 21 poenom dok je treće mjesto zauzela Ljilja Srna sa 17 poena. 

U neto obračunu najbolja je bila Arjana Selmanagić sa 39 poena baš koliko je imala i drugoplasirana Dženana Šaran. Treće mjesto zauzela je Azra Ibrahimbegović Spahić sa 38 poena.

Nagrade najboljima uručila je Alma Mekić Tataragić koja se ispred organizatora zahvalila sponzorima ovog turnira.

Dame su priredile zabavu, pozvale golferice koje su nekada igrale golf da im se pridruže i zajedno uz ritam DJ ENE zabavljale se bez prisustva muških golfera. Zaslužile su. Čestitke najboljim damama na ovom turniru ali kako je izgledalo ..... SVE su pobjedile. 

Share: