Na pobjedničkom postolju u Beogradu: Kan Bizović, Vanja Saračević, Bojan Kosić i Anur Selmanagić

Na pobjedničkom postolju u Beogradu: Kan Bizović, Vanja Saračević, Bojan Kosić i Anur Selmanagić

Na pobjedničkom postolju u Beogradu: Kan Bizović, Vanja Saračević, Bojan Kosić i Anur Selmanagić

U Beogradu tačnije na Adi Ciganliji u jednom veoma neobičnom ambijentu za golf igru odigran je Cedevita Tour 3. kolo. Poslije Zagreba, Sarajeva na red je došao i Beograd za druženje mladih iz ove regije. Sjajne organizacije i u Zagrebu i u Sarajevu a evo i u Beogradu doprinose čvršćem prijateljskom odnosu svih učesnika. Učesnici juniori od 6 do 19 godina se druže, takmiče u golf igri, upoznavaju što je i svrha ovog toura i ove ideje. Naravno i roditelji su involvirani u sadržaje tako da je ideja Cedevitatoura u ovoj početnoj fazi potpuni uspjeh.

U Beogradu na ovom turniru učešće je uzelo 56 djece iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.
Da vidimo kako su naši mali šampioni igrali na ovom regionalnom takmičenju, mada nije prioritetna ideja rezultat ili barem tako mislimo.

Kod djevojčica U11-14 u Beogradu su igrale Zara Mujanović i Asja Mujkanović. Zara je osvojila 4. mjesto a Asja sedmo.

Kod najmlađih u kategoriji U6-10 Bosnu i Hercegovinu su predstavljali  Vanja Saračević i Bojan Kosić. Vanja je osvojio drugo mjesto a Bojan 3. mjesto.. Kada smo kod ovih najmlađih da spomenemo da Vanja ima HCP 37 a Bojan 54. Pobjednik u ovoj kategoriji slovenac Val Vid Vuk ima Hcp 5,4 a bolji od Vanje je za ukupno 14 udaraca a Bojan je zaostao za ukupno 26 udaraca u dva dana igre za sjajnim Val Vid Vukom…..Bravo momci ako nastavite da igrate i trenirate mnogo ćete nas puta obradovati. U to smo sigurni.

U kategoriji U11-13 iz BiH su nastupili Vanja Miralem (4. mjesto), Rijad Mujkanović (6.mjesto), Emir Selmanagić (8.mjesto) i Jan Tomljenović (11. mjesto).

U kategoriji U14-16 su igrali Anur Selmanagić (3.mjesto), Adian Festa (6.mjesto) Irhad Mrahorović (8. mjesto).

U najozbiljnijoj konkurenciji, najjačoj i fizički a i igrački kategorija U17-19 Bosnu i Hercegovinu su predstavljali Kan Bizović (ubjedljivo 1. mjesto), Tarik Đerzić (5. mjesto), Dal Smajić (7.mjesto), Tarik Mujanović (8.mjesto).

Kan je odigrao u dva dana igre +7 i ubjedljivo je najbolji igrač u Beogradu. Da spomenemo da je najbliži Kanu bio domaći golfer Dušan Bursić koji je odigrao +18 dva dana.

Zanimljivo u ovoj skupini Tarik Mujanović je bio prvi u Zagrebu. U Sarajevu je pobjedio Tarik Đerzić a sada u Beogradu na pobjedničko postolje se popeo Kan Bizović.

Na kraju svim našim momcima, djevojkama, roditeljima čestitke a posebno da čestitamo onima koji su se popeli na pobjedničko postolje: Kanu Bizoviću (1. mjesto), Vanji Saračević (2. mjesto), Bojanu Kosiću (3. mjesto), Anuru Selmanagiću (3. mjesto).

Share: