Odličan nastup Ene Smajić u Sloveniji

Odličan nastup Ene Smajić u Sloveniji

Odličan nastup Ene Smajić u Sloveniji

Mlada Sarajka Ena Smajić, članica Golf Kluba Sarajevo, zajedno sa svojim ocem Samirom, nastupala je na  tri turnira u Sloveniji protekli vikend od 20-22.08.2010. godine.

U petak 20.08. Ena je nastupala na Tradicionalnim Dnevima Golfa u Otočcu i odigrala 80 udaraca (par 72), odnosno 8 bogija i 10 parova, što joj je donijelo visoko 14 mjestu ukupno od svih golfera. Od dama jedino je bolja od Ene bila iskusna Barbara Istenić sa 75 udaraca.

Samir Smajić igrao je 24 brutto poena i zauzeo 24 poziciju od ukupno 70 golfera.

U subotu 21.08. nastupali su na dosta jakom turniru LOG STEINEL OPEN CHALLENGE na igralištu Diners Ljubljana i Ena je igrala odličnih 80 udaraca (par 72) što joj je donijelo ukupno od svih golfera 30 mjesto, dok je Samir odigrao 87 udaraca (28 brutto) i zauzeo 34 mjesto. Pored Smajića iz GK Sarajevo nastupili su još i  Ešref Salković 22 brutto i Bahrudin Zjajo 21 brutto.

Na turniru je učešće uzelo 176 golfera iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Najbolji kod muških je Nejc Pogačar (PRO) sa 66 udaraca (6 ispod para), dok je kod dama najbolja bila Urša Orehek sa 72 udarca (Par igrališta).

U nedjelju 22.08. su igrali opet na  Tradicionalnim Dnevima Golfa u Otočcu i Ena je odigrala odličnih 79 udaraca i zauzela 3 poziciju od svih golfera, dok je kod dama bolja od Ene bila NASTJA BANOVEC iz Otočca sa 76 udaraca. Samir je odigrao 88 udaraca (21 brutto) i zauzeo ukupno 17 mjesto od 76 igrača u Otočcu.

Ena je izašla iz Sarajeva sa HCP-om 8,5 na vikend u Sloveniji i kući se vraća sa HCP-om 7,9.

Najvažnije od svega je što su i Ena i Samir uzeli učešće na jakim turnirima u Sloveniji i osvjetlali obraz BH golfa izvan Bosne i Hercegovine.

 

Još jednom čestitamo Eni Smajić na igri u Sloveniji, a i Samiru čestitke na predstavljanju Golf Kluba Sarajevo izvan BiH.

Kompletne rezultate možete pogledati na http://golfportal.info/gzs/rezultati

Share: