Odlične partije golfa Vanje Miralema u Škotskoj

Odlične partije golfa Vanje Miralema u Škotskoj

Odlične partije golfa Vanje Miralema u Škotskoj

U Škotskoj tačnije na golf terenu North Berwick Glen Golf Club odigran je US Kids European Championship na kojem je učestvovao i naš mladi Vanja Miralem u konkurenciji 12 godina. Ogromnu svjetsku priču započeo je bivši profesionalac Dan Van Horn 1997. godine i stvorio golf imperiju koja pored proizvodnje štapova za najmlađe, na čitavom kontinentu organizuje razne turnire za mlade koji su ogromni po broju učesnika.
Veličina ovog US Kids EU prvenstva se može vidjeti po broju učesnika. Otprilike je učestvovalo 400 dječaka i nesto manji broj djevojčica u dobi od 7 do 17 godina. US Kids Europsko ne znači da igraju samo Evropljani. U Vanjinoj skupini je bilo i Amerikanaca, Tajlađana, djece iz Portorika itd. Za ovako impresivnu organizaciju potrebno je više golf terena u blizini pa je Škotska idealna za organizaciju ovih turnira. Kolijevka golfa, Škotska ima oko 500 golf terena.

Kada smo kod ovog Prvenstva da spomenemo i uspjeh Ene Smajić koja je prije 15tak godina učestvovala na ovom takmičenju i osvojila 2. mjesto što je jedan od najboljih rezultata, ako ne i najbolji međunarodni rezultat Bosne i Hercegovine.

Naš uvijek nasmijani Vanja Miralem borio se u skupini 12 godina u kojoj je bilo 46 takmičara. U tako jakoj konkurenciji i na links golf terenu u Škotskoj sjajni Vanja Miralem odigrao je 3 runde (+6,+8,+6) i osvojio 18. mjesto.

Igrati u Škotskoj na links golf terenu znači da morate biti spremni da igrate protiv ogromnog vjetra, trave koja je brza, i sve to praćeno uz kišu koja pada pod uglom od 80 stepeni i odigrate singl partije a dolazite iz umjerene klime onda vam preostaje da samo glasno kažete - VANJA majstore svaka ti čast.
Poslije ovih rundi golfa Vanja je dobio pozivnicu za US Kids golf World Championship koje će se igrati od 1. - 3. 8. na golf terenu Pinehurst u USA.

Da na kraju spomenemo i pobjednika u Vanjinoj grupi, naravno domaćeg golfera Alexander Dunnmal koji je odigrao ukupno -9 poslije tri runde golfa i jedini je u ovoj skupini završio turnir u minusu.

Na kraju nam ostaje da još jednom čestitamo Vanji Miralemu na sjajnim golf rundama u Škotskoj i dostojnom predstavljanju male golf nacije u kolijevci golfa.

Bravo Lafčino..

Share: