Opet Mahir Kadrić

Opet Mahir Kadrić

Opet Mahir Kadrić

U Zavidovićima tačnije u Mitrovićima na golf terenu Forest Creek odigran je BH Open tradicionalni golf turnir pod ingerencijom Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

Vrijedna ekipa ugostila je 33 golfera i 5 golferica koji su se takmičili na ovom turniru ali i za bodove  amaterskog prvaka Bosne i Hercegovine.

Da onda prvo krenemo od dama. Najbolja na BH OPENU je Ena Smajić sa 182 udarca iz dva dana igre (91,91). Drugo mjesto zauzela je Alma Mekić Tataragić sa 183 udarca (97,86). Pehar za treće mjesto podigla je Azra Ibrahimbegović Spahić sa 196 udaraca (99,97).

Kod muških učesnika nije bilo nekog iznenađenja. Ove godine imamo dominaciju Mahira Kadrića koji na turniru KUP BiH u Sarajevu 26. i 27.07. će pokušati osvojiti sva tri turnira Saveza u jednoj godini što još niko nije uradio.

Za pobjedu u Zavidovićima Mahiru je trebalo 145 udaraca (73,72). Pehar za drugo mjesto dobio je novi rekorder golf terena Forest Creek Tarik Đerzić sa 152 udarca (78,74). Samo jedan udarac više imao je trećeplasirani Zlatan Muslimović (79,74). Po tradiciji pehari se dijele i za četvrto mjesto, Amel Festa (82,73) koliko je imao i petoplasirani Samir Smajić (81,74).

Nagrade najboljima su uručili predsjednik GK Krivaja Haris Mujanović i sekretar kluba Adnan Šabanović koji su se zahvalili svim golferima na dolasku.

Za 14 dana golf teren Forest Creek će dočekati 14 profesionalnih golfera koji će sa svojim ekipama učestvovati na 2.ProAm golf turniru u Zavidovićima.

Da spomenemo da je u nedelju igran i Pitch&Putt golf turnir na Vučjoj Luci na kojem je Sanjin Radonja bio najuspješniji sa rezultatom 61.

 

Čestitamo organizatoru kao i svim golferima koji su ponijeli pehar kući a velike čestitke Eni Smajić i Mahiru Kadriću na šampionskoj igri u Zavidovićima.

Share: