Poplavljeno igralište u Zagrebu

Poplavljeno igralište u Zagrebu

Poplavljeno igralište u Zagrebu

Na igralištima G&CC Zagreb natjecateljski golf neće se igrati prvih dana u listopadu. Naime, gradsko igralište, dio natjecateljskog i driving range nisu u funkciji. Točnije, i dalje su pod vodom iako je od velikih kiša i poplave prošlo   tjedan dana. Otkazani su i turniri predviđeni za 2. i 3. listopada.

I dok u Zagrebu zbrajaju financijsku stranu nesreće koja ih je poplavila, na terenima nedaleko Zagreba trljaju ruke. Slovenski i hrvatski tereni u okolici Zagreba pretrpani su upitima golfera o mogućnostima sudjelovanja na turnirima.

"Sve dok se Sava nije vratila u svoje korito kod nas raste vodostaj" - to su riječi greenkeepera igrališta "G&CC Zagreb" prije 10 dana. Naime, iako je zaštićen branama, teren se nalazi na vodopropusnom šljunčanom području. To znači da se s podizanjem vodostaja rijeke, podižu i podzemne vode. Tako su u ovom trenutku vježbalište i obiteljski teren neupotrebljivi. Veliki putting green (slika gore) i prostor za pitching su u funkciji. Veliko igralište je presječeno vodom na nekoliko mjesta, a prema riječima greenkeepera može se igrati na 8-9 polja koji nisu potopljena.
Međutim, problematičan je dolazak s polja na polje.
Štete za teren neće biti. Voda je čista i nema mulja. Nema strujanja tako da neće stradati ni travnati pokrov a neće se izgubiti niti pijesak iz bunkera.


Foto: S. Jelača

preneseno: www.golf.com.hr

Share: