POSUSJE OPEN 2010

POSUSJE OPEN 2010

POSUSJE OPEN 2010

Na golf igralištu TOPALA u Posušju u subotu 30.07.2010. održao se tradicionalni turnir POSUŠJE OPEN 2010.

Vrijeme za igrače u jutarnjim satima nije bilo naklonjeno, bura i kiša, dok je u poslijepodnevnim satima "samo" jak vjetar ometao golfere u Posušju.

Učešće su uzeli igrači iz Posušja, Sarajeva, Splita, Gabona i Holandije.

Najuspješniji je bio Kemal Kordić sa 32 bruto poena. Drugo mjesto osvojio je sarajlija Dejan Šaran sa 30 poena dok je treće mjesto osvojio također član Golf Kluba Sarajevo Asim Omanić sa 28 brutto poena.

U netto igri najusješniji je bio Nedjeljko Mandurić(DI) sa 57 netto poena, drugi je bio Ivan Mandurić sa 54 poena, dok je treće mjesto zauzeo Zoran Palameta sa 53 poena.

Inače svi osvajači pehara u netto igri su članovi GK Posušje.

Pehar za najduži udarac uzeo je Zoran Palameta, član GK Posušje, udarivši lopticu 218 metara (vjetar u lice), dok je najbliži udarac zastavici (200 cm) izveo Kemal Kordić iz Gabona.


Organizacija turnira bila je na visokom nivou. Druženje za vrijeme turnira i poslije turnira bilo je kao i uvijek kod srdačnih domaćina iz Posušja, do kasnih ili ranih sati.

Predsjednik GK Posušje Ivan Mandurić zahvalio se svima na učešću na POSUŠJE OPEN 2010 i pozvao sve golfere da uzmu učešće u KUP-u POSUŠJA koji se igra već naredni vikend, odnosno počinje u petak 6.08. i igra se 2 dana.

Share: