Sjajni Mahir Kadrić sa 63 udarca u Sarajevu

Sjajni Mahir Kadrić sa 63 udarca u Sarajevu

Sjajni Mahir Kadrić sa 63 udarca u Sarajevu

U Sarajevu na savršeno uređenom golf terenu odigran je sponzorski turnir ASA banke. Prema najavi direktora Asa Banke g-dina Samira Mustafića, ovo je početak saradnje banke i golfera. Taj početak saradnje krunisan je sjajnim rezultatom Mahira Kadrića i to igrom i rezultatom koji ni jedan amaterski golfer nije odigrao u Sarajevu za ovih skoro 25 godina golfa na Betaniji. Odigravši 63 udarca ili 3 ispod nule ili -3, kako god uzmete, Mahir je podigao ljestvicu za rezultatski razvoj golfa u Bosnii i Hercegovini na puno veći nivo. Znamo da su golf teren u Sarajevu pobjedili i profesionalni golferi i amaterski golferi i da ih možemo nabrojati na prste. Jedina dva naša golfera koja su odigrala golf teren sa bijelih oznaka ispod nule u Sarajevu su Dejan Šaran i Mahir Kadrić (-1) ali ovaj današnji rezultat postavlja Mahira na vrh ljestvice naših golfera. Također je i Adnan Novo odigrao -1 i to 2011. godine. Tada se igralo sa žutih pozicija. Realno i očekivalo se da će Mahir da odigra sjajnu rundu i da ima još prostora da nas obraduje. Na turniru ASA banke Mahir je igrao -5 do 17te rupe kada je nažalost napravio double bogey.

Po velikoj vrućini se igrao ovaj turnir ali su golferi postigli odlične rezultate. Da prvo krenemo od dama i pobjednice ovog turnira, Ester Fassol koja je odigrala 26 bruto poena. U igri za HCP najbolja je bila Azra Ibrahimbegović Spahić sa velikih 43 neto poena ali i dosta dobrih 19 bruto poena.

Kod muških najbolju neto partiju je odigrao Damir Hadžić sa 42 neto poena. Pored odličnog Damira koji napreduje jako brzo, 42 neto poena su skupili slijedeći golferi: Damir Begić, Adnan Budimlić i Mahir Kadrić. Sigurni smo da će Adnan Budimlić  biti jedan od nosioca golf igre u Sarajevu jer je tek ove godine završio kurs golfa a već igra 12 bruto poena. Bravo.

Odličan turnir, odlični rezultati kao da je bila neka pozitivna energija na samom igralištu, a kada je pozitivno onda imamo mnogo nasmijanih i veselih golfera na 19toj rupi. Pored ovih nagrađenih golfera sa vrhunskim rezultatima, nazire se i rezultatski povratak Dejana Šarana ali i jedna jako dobra runda mladog Dala Smajića. 

Pored turnirskog dijela, upriličeno je upoznavanje sa golf igrom za 40tak uposlenika Asa banke. Članovi GK Sarajevo na čelu sa predsjednikom kluba Seadom Balićem pokazivali su kako golf nije baš jednostavna igra iako većina ne golfera smatraju da je golf jednostavna igra dok se ne približe loptici sa golf štapom.

Nagrade najboljima uručili su direktor Asa banke Samir Mustafić i predsjednik GK Sarajevo Sead Balić koji su najavili puno ozbiljniji projekat saradnje za iduću godinu.

Čestitke svima koji su učestvovali u organizaciji ovog turnira, zaposlenim na golf terenu VF na sjajnom održavanju golf terena u ovim ekstremnim uvjetima ali posebno čestitamo Mahiru Kadriću na rundi golfa koji niko iz BiH nije odigrao. Veliki REŠPEKT.

Share: